Dave Weckl

amerikansk musiker og trommeslager

Dave Weckl (født 8. januar 1960) er en anerkjent amerikansk jazz-fusion-trommeslager. Han er blant annet en kjent utøver av den såkalte Moellermetoden.

Dave Weckl
Dave Weckl Kongsberg Jazzfestival 2018 (171010).jpg
Dave Weckl på scenen i 2018
Foto: Tore Sætre
Født8. jan. 1960Rediger på Wikidata (62 år)
St. LouisRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Trommeslager, jazzmusiker[1], studiomusikerRediger på Wikidata
Utdannet ved University of BridgeportRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Jazz, jazz-fusionRediger på Wikidata
InstrumentTrommesett[2]
Aktive år1981
PlateselskapGRP Records
Nettstedhttp://www.daveweckl.com/

Weckl har jobbet sammen med kjente artister som Paul Simon, Madonna og Chick Corea.

I 2010 var han en av artistene under Barentsjazz-festivalen i Tromsø.

DiskografiRediger

Dave WecklRediger

  • 1990: Master Plan (GRP Records)
  • 1992: Heads Up (GRP Records)
  • 1994: Hard Wired (GRP Records)

Dave Weckl BandRediger

  • 1998: Rhythm of the Soul (Stretch records)
  • 1999: Synergy (Stretch records)
  • 2000: Transition (Stretch records)
  • 2001: The Zone (Stretch records)
  • 2002: Perpetual Motion (Stretch records)
  • 2003: Live (And Very Plugged In) (Stretch records)
  • 2005: Multiplicity (Stretch records)

ReferanserRediger

  1. ^ tibemag.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Montreux Jazz Festival Database, Montreux Jazz Festival konsert ID 1202, fra Wikidata 

Eksterne lenkerRediger