Åpne hovedmenyen
Darling Daizy
Wildatheart3.jpg
Darling Daizy at Wild at heart, Berlin
OpphavNorge Fevik, Norge
Periode1999–2004
Tidligere navnFat Woodpecker
SjangerPunk rock ska
PlateselskapBratville Records (1999–2002)
Beatheaven Records/Playground music (2003–2009)
Kallemann Records (2009–)
Nettsteddarlingdaizy.com
Medlemmer
Erik West
Björn Coucheron
Kim Kong
Tidligere medlemmer
Andreas Gustavsen


Darling Daizy er et punk rock-band fra Fevik, Grimstad som ble dannet i 1999.

KarriereRediger

StartenRediger

Darling Daizy ble startet i 1999 av Erik West, Bjørn Coucheron og Andy G. Samme år skrev Darling Daizy 15 låter som de spilte inn til debutalbumet sitt hos Dag Gunnar Stormoens i Top of the hill studio i Grimstad. Debutalbumet Passè ble gitt ut i mars 2000, både av det norske plateselskapet, Bratville Records og New York-baserte The Orchard. Coveret til albumet ble designet av tegneserieskaperen Andrew Bargeron. Darling Daizy turnérte i Norge, Tyskland, Frankrike, USA og England for å promotere debutalbumet. Samarbeidet med The Orchard og Richard Gottehrer gjorde at gruppa fikk et fast musikalsk innslag i ungdomsserien Sk8, som ble sendt på NBC i USA. Etter flere musikalske uenigheter bestemte trommeslager Andy G. og de øvrige medlemmene i Darling Daizy seg for å gå hver sin vei i slutten av 2001. Bjørn Coucherons yngre bror, som kalte seg Kim Kong, overtok stafettpinnen og ble fast medlem og ny trommeslager tidlig i 2002.

Can I get a woop woop!?Rediger

I slutten av 2002 begynte gruppa å skrive låter til sitt neste album, som fikk tittelen Can I get a woop woop!?. I januar 2003 reiste Darling Daizy til Toten for å spille inn dette albumet i Ronni Le Tekrøs musikkstudio Studio Studio på Bøverbru. Ronni Le Tekrø var produsent på albumet, som ble gitt ut i mars 2003 på Ronni Le Tekrø´s eget plateselskap, Beatheaven Records. Darling Daizy reiste direkte fra studiooppholdet på Toten til USA for å turnere på Vestkysten. De spilte rundt 30 konserter, og turneen ble avsluttet på klubben The Viper Room i Los Angeles.

Etter USA-turneen fulgte flere TV-opptredener – på VG Lista Topp 20 på NRK, ZTV, Svisj og Stereo på NRK –, releasekonsert i København, flere festival-opptredener, blant annet på Quart Festivalen i Kristiansand og Europaturneer sammen med Fat Wreck Chords´ Fabulous Disaster, The Lawrence Arms, svenske The Peephows og Steve-O fra MTV showet Jackass. Til sammen spilte Darling Daizy over 160 konserter i 2003.

OppløsningRediger

Darling Daizy ble enige om å gå hver til sitt i 2004 for å få tid til familieliv og andre musikalske prosjekter, men bestemte seg i 2009 for å gi ut en B-sideplate med tidligere innspilte og så langt uutgitte låter. Dette albumet ble gitt ut på plateselskapet som vokalist Erik West (Leif Erik Westergren) hadde startet; plateselskapet het Kallemann Records og det nye albumet til Darling Daizy fikk tittelen Scraps from the mental state. Bandet skrev og spilte samtidig inn en helt ny låt, Hula moon beach, etter en jam i Erik Wests studio. Senere ble også den nye låten utgitt på Kallemann Records.

MedlemmerRediger

  • Erik West – vokal/bass
  • Bjorn Coucheron – gitar
  • Kim Kong – trommer

DiskografiRediger

StudioalbumRediger

  • 2000 Passè
  • 2003 Can I get a woop woop!?
  • 2009 Scraps from the mental state

SinglerRediger

  • 2003 The wrong side
  • 2010 Hula moon beach

SamleplaterRediger

  • 2000 BY:Larm (div.artister) (album)
  • 2001 Reisen til vinland (album/Lydbok)
  • 2001 Mepos melodies (div.artister) (album)
  • 2002 Songs your mum would kill for (div.artister) (album)
  • 2003 Punk's dead?!? – a new generation of punk & ska (div.artister) (album)
  • 2003 Wild horses – Monter Magazine (div.artister) (album)
  • 2004 Punk rock Vol:2 (div.artister) (album)
  • 2005 A Norwegian Tribute to The Ramones (div.artister) (album)
  • 2005 Bandpromote (div.artister) (album)

DVD/TVRediger

  • 2001 Sk8 (Tv-serie NBC America)
  • 2003 Steve-O: Out on bail (DVD)
  • 2007 Pool party (DVD)

Eksterne lenkerRediger

 Denne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.