Curt og Roland

Curt og Roland eller Curt & Roland var en svensk, kristen sangduo. Den besto av Curt Petersén (1947–2009) og Roland Lundgren (født 1945) fra Falköping. De spilte begge gitar og sang, og ble kalt «Guds glade countryduo». Med sine elektriske gitarer var de et kontroversielt innslag i kristent musikkliv både i Norge og Sverige tidlig på 1960-tallet. De kom begge fra Maran Ata, og hadde Aage Samuelsen som sitt forbilde. De utga sin første innspilling i Oslo i 1965.

Curt og Roland
Opphav (1965)
Aktive år1965

De spilte inn en rekke plater sammen, den siste i 2000. Da hadde Curt fått vite at han led av tungekreft, og han måtte slutte å reise og synge. Roland reiser fremdeles[når?] og har møter både i Norge og Sverige.

Nashville Country GospelRediger

På duoens samleboks med 3 CD-er omtaler de sin egen musikk som Nashville Country Gospel.

Diskografi (utvalg)Rediger

LP, MC, og CDRediger

  • 1970 – Verkligt Liv (LP) MRM MRLP110
  • 1971 – 68 – 71 (LP) ECR ECLP115
  • 1972 – Gammalt som nytt (LP) ECR ECLP129
  • 1972 – People get ready (LP) ECR ECLP121
  • 1974 – I Nahsville. (LP) Pilot produktion AB PMK 4020
  • 1975 – Curt & Roland (LP) Pilot produktion AB PLP2026
  • 1975 – Annorlunda nu (LP) Pilot produktion AB PLP2026
  • 1975 – Allting annorlunda (Annorlunda nu 2) (LP) Pilot produktion AB PLP2026
  • 1976 – Tryggare kan ingen vara Pilot produktion AB PMK 3018
  • 1977 – Tilbaka i Nahsville Pilot produktion AB PMK 4016
  • 1978 og 1998 – Tidsmaskinen Curol music CUROLA
  • 1979/1980 – Glädje och lovsång. Sjunger sånger av Aage Samuelsen. Curol music CUROLA 791
  • 1978 – Jag har hört om en stad (LP) MOONDISC BLP3315
  • 1979 – Country Hits (LP) Pilot produktion AB PLP2066
  • 1980 – Sånger för hela familjen (LP) Curol music CUROLA CUROL792
  • 1982 – Hjärtats sång (LP) Curol music CUROLA CUROLP793
  • 1982 – Nya äventyr i Tidsmaskinen (LP) Curol music CUROLA CUROLP794
  • 1983 – Country & Gospel på väg (LP) SOUND OF MUSIC 4800901
  • 1983 – Curt & Roland (LP) Curol music CUROLA CUROLP795
  • 1983 – Du Är Brödet Curol music CUROLA CUROLP 795
  • 1986 – Till himelen jag går Curol music CUROLA 796
  • 1990 – Framåt Curol music CUROLA CD-797
  • 1995 – 26 Samlade Favoriter Curol music CUROLA
  • 2000 – Solregn Curol music CUROLA CUROLCD 801
  • 2003 – Nashville Country Gospel, 3CD-boks, Curol music CUROLA 802

EP, singlerRediger

  • 1965 – «Blott en dag ett ögonblick i sänder» / «Jag har hört om en stad ovan molnen» (singel) MRM, Harmoni HS-203
  • 1965 – «Men om du kom just nu» / «När skuggan svunnit» / «Han är min» / «Nu har jag glädje» (EP) MRM EP 481
  • 1967 – «Barnabön» / «Vitare än snö» / «Jesus remember me» / «Du fallna stjärna» (EP) MRK MREP – 44

Eksterne lenkerRediger

 Denne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.