Courtney Love

Courtney Love (født Courtney Michelle Harrison 9. juli 1964 i San Francisco i California) er en amerikansk sanger, gitarist, skuespiller og modell.

Courtney Love
Courtney Michelle Harrison
Courtney love june 2010.png
Love fremførende i The Tabernacle konserthus i Atlanta i Georgia i juni 2010.
Født9. juli 1964[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (58 år)
San Francisco[5]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Gitarist, sanger, skuespiller, komponist, musiker, filmskuespiller, plateartistRediger på Wikidata
Utdannet ved Portland State University, Trinity College, San Francisco Art Institute, Drogheda Grammar SchoolRediger på Wikidata
Ektefelle Falling James Moreland (19891989), Kurt Cobain (19921994)Rediger på Wikidata
Far Hank Harrison[6]Rediger på Wikidata
Mor Linda CarrollRediger på Wikidata
Barn Frances Bean CobainRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av HoleRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Courtney Michelle Love, Courtney Love Cobain, Coco Rodriguez, Courtney Michelle Cobain, Love Michelle Harrison, Courtney Michelle Menely
KallenavnCourtney Love
Sjanger Alternative rock, punk rock, grunge, post-grunge
InstrumentVokalist, Gitar, Bass, Keyboard
Aktive år1982–d.d.
PlateselskapSympathy for the Record Industry
Caroline
DGC / Geffen
Universal Music
Virgin
Mercury Records
IMDbIMDb
Signatur
Courtney Loves signatur

Courtney Love på scenen

Love er enken etter Kurt Cobain, frontmann i Nirvana. Sammen har de datteren Frances Bean Cobain.

MusikkarriereRediger

Courtney Love var vokalist i Faith No More en kort periode på starten av 1980-tallet. Samtidig var hun med i Sugar Baby Doll sammen med Kat Bjelland og Jennifer Finch. Senere var hun med å danne bandet Babes in Toyland, også sammen med Bjelland. Courtney dannet siden bandet Hole i 1989, som offisielt ble oppløst i 2002. Nå er hun solo-artist.

I starten av karrieren lyktes Courtney mer som skuespiller og spilte blant annet i Sid & Nancy (film om Sid Vicious og Nancy Spungen) i 1986.

Courtney Love er kjent som en trendsetter og har fått æren for stilen «kinderwhore». Det diskuteres om hun har stjålet ideen fra Kat Bjelland, eller om det er omvendt.

DiskografiRediger

AlbumRediger

HoleRediger

  • The First Session 4-Track (1989)
  • Pretty on the Inside (1991)
  • Live Through This (1994)
  • My Body, the Hand Grenade (1997)
  • Celebrity Skin (1998)
  • Nobody's Daughter (2010)

SoloRediger

  • America's Sweetheart (2004)

Singler og EP-erRediger

HoleRediger

  • Dicknail (1991)
  • Retard Girl (1991)
  • Teenage Whore (1991)
  • Beautiful Son (1993)
  • Miss World (1994)
  • Doll Parts (1995)
  • Violet (1995)
  • Softer, Softest (1995)
  • Ask for It (EP) (1995)
  • Gold Dust Woman (1996)
  • The First Session (EP) (1997)
  • Celebrity Skin (1998)
  • Malibu (1998)
  • Awful (EP) (1999)
  • Be a Man (2000)
  • Skinny Little Bitch (2010)

SoloRediger

  • Hold on to Me (2004)
  • Mono (2004)

FilmografiRediger

  • Sid and Nancy (1986)
  • Straight to Hell (1987)
  • Tapeheads (1988)
  • 1991: The Year Punk Broke (1992) (dokumentar)
  • Basquiat (1996)
  • Feeling Minnesota (1996)
  • Larry Flynt – skandalenes mann(1996)
  • Not Bad for a Girl (1996) (dokumentar)
  • Off the Menu: The Last Days of Chasen's (1997) (dokumentar)
  • Kurt & Courtney (1998) (dokumentar)
  • 200 Cigarettes (1999)
  • Man on the Moon (1999)
  • Beat (2000)
  • Bounce: Behind the Velvet Rope (2000) (dokumentar)
  • Julie Johnson (2001)
  • Last Party 2000 (2001) (dokumentar)
  • Trapped (2002)
  • Mayor of the Sunset Strip (2003) (dokumentar)
  • (This Is Known as) The Blues Scale (2004) (dokumentar)
  • Miss June (2005) (currently in production)
  • Kid Interiør (2007) (reklamefilm)

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Courtney-Love, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Munzinger Personen, Munzinger IBA 00000026013, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ GeneaStar, GeneaStar person-ID lovec[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ www.bbc.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 11. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ Genealogics[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger