Claude Autant-Lara

Claude Autant-Lara (født 5. august 1901, død 5. februar 2000) var en fransk manusforfatter, skuespiller og regissør som senere ble medlem av Europaparlamentet.[7]

Claude Autant-Lara
FødtClaude Autant
5. aug. 1901[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Luzarches[3]Rediger på Wikidata
Død5. feb. 2000[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (98 år)
Antibes[5][3]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Manusforfatter, filmregissør, politiker[6], theatre designer, kostymedesignerRediger på Wikidata
Embete
  • Medlem av Europaparlamentet (1989–1989)
  • medlem av Europaparlamentet (1989–1989) Rediger på Wikidata
Utdannet ved École nationale supérieure des arts décoratifs, Lycée Janson-de-Sailly (–1915), Mill Hill SchoolRediger på Wikidata
Ektefelle Ghislaine Autant-LaraRediger på Wikidata
Far Édouard AutantRediger på Wikidata
Mor Louise LaraRediger på Wikidata
Parti Rassemblement nationalRediger på Wikidata
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata
Gravlagt Cimetière de MontmartreRediger på Wikidata

Filmografi (utvalg)Rediger

som regissørRediger

  • 1937 – Justismord
  • 1938 – Rennestenen
  • 1939 – Det er natt
  • 1942 – Lettres D'Amour
  • 1942 – Chiffon gifter seg
  • 1943 – Drømmen om lykken
  • 1947 – Hett blod
  • 1951 – Det røde vertshus
  • 1952 – De 7 dødssynder
  • 1953 – Bak kjærlighetens maske
  • 1954 – Spirende sed
  • 1955 – Nattens Margareta
  • 1956 – Med svin på skogen
  • 1958 – Elskerinnen
  • 1959 – Den grønne hoppa
  • 1960 – Droppested "De elskedes skog"
  • 1961 – Kongelig elskov
  • 1962 – Du skal ikke slå ihjel
  • 1961 – Greven av Monte Cristo

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, GND-ID 118848623, besøkt 16. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b c d fichier des personnes décédées, deces.matchid.io, besøkt 28. september 2021[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b Munzinger Personen, Munzinger IBA 00000017115, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 31. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ www.europarl.europa.eu, Europaparlamentet person-ID 1034, besøkt 20. april 2022[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ «Encyclopædia Britannica» (norsk). Besøkt 31. januar 2016. 

Eksterne lenkerRediger