Catherine Keener

amerikansk skuespiller

Catherine Ann Keener (født 23. mars 1959 i Miami i Florida) er en amerikansk skuespiller.

Catherine Keener
FødtCatherine Ann Keener
23. mars 1959[1][2][3]Rediger på Wikidata (64 år)
Miami[4]
BeskjeftigelseSkuespiller, filmprodusent, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedMonsignor Edward Pace High School
Wheaton College (–1983)
EktefelleDermot Mulroney (19902007)
SøskenElizabeth Keener
NasjonalitetUSA
Utmerkelser
6 oppføringer
Boston Society of Film Critics Award for Best Supporting Actress (2005) (for: Capote, The Ballad of Jack and Rose, 40 Year-Old Virgin)
Washington D.C. Area Film Critics Association Award for Best Supporting Actress (2005) (for: Capote)
Toronto Film Critics Association Award for Best Supporting Actress (2005) (for: Capote)
Dallas-Fort Worth Film Critics Association Award for Best Supporting Actress (2005) (for: Capote)
Los Angeles Film Critics Association Award for Best Supporting Actress (2005) (for: Capote, Tolken, The Ballad of Jack and Rose)
Chlotrudis Award for Best Supporting Actress (2006) (for: Capote)
Aktive år1986
IMDbIMDb

Catherine Keener har blitt Oscar-nominert to ganger, begge i klassen for beste kvinnelige birolle, i 2000 som «Maxine Lund» i filmen Being John Malkovich og i 2005 som «Harper Lee» i filmen Capote.

Filmografi (utvalg) rediger

Årstall Film
2000 Being John Malkovich
2005 Capote
2005 40 Year-Old Virgin
2009 Solisten
2013 Croods

Referanser rediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 1239858, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ filmportal.de, Filmportal-ID cac9db1c2bd74927b9b92ae1f79cc286, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 12. desember 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker rediger