Britney Spears

amerikansk popsanger og skuespiller
Britney Spears
Britney Spears 2013 (Straighten Crop).jpg
FødtBritney Jean Spears
2. desember 1981[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (38 år)
McCombRediger på Wikidata
Ektefelle Jason Allen Alexander (20042007), Kevin Federline (2004–)[5]Rediger på Wikidata
Partner(e) Justin TimberlakeRediger på Wikidata
Far James Parnell SpearsRediger på Wikidata
Mor Lynne SpearsRediger på Wikidata
Søsken Jamie Lynn Spears, Bryan SpearsRediger på Wikidata
Barn Jayden Federline, Sean FederlineRediger på Wikidata
Utdannet ved Parklane AcademyRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
21 oppføringer
Sanger, låtskriver, danser, musiker, forretningsdrivende, teaterskuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, manusforfatter, produsent, arrangementvert, modell, perfumer, plateprodusent, komponist, sanger-låtskriver, offentlig person, moteskaper, music video director, skribent, child singerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av Innosense (19972003)Rediger på Wikidata
Utmerkelser
40 oppføringer
Amadeus Austrian Music Award (2000), American Music Award for Favorite Pop/Rock Song (2000), Bambi-prisen (2008), Billboard Music Award for Top Female Artist (1999), Blockbuster Entertainment Awards (2001–), Bravo Otto (1999), VIVA Comet Awards (1999), Danish Music Awards (2000), Echo Music Prize (2001), Gaygalan Awards (2005), Glamour Awards (2003), GLAAD Vanguard Award (2018), Golden Raspberry Award for værste skuespillerinne (2003), Grammy Award for Best Dance Recording (2004), Hollywood Walk of Fame (2003), Ivor Novello Awards (2004), Japan Gold Disc Award (2000), Mnet Asian Music Award for Best International Artist (2000), MTV Video Music Award for Best Female Video (2008), MTV Europe Music Award for Best Song (1999), MTV Australia Awards (2009), MTV Video Music Brazil (2009), Los Premios MTV Latinoamérica (2009), MTV Asia Awards (2002), MuchMusic Video Awards (1999), Nickelodeon Kids' Choice Awards (2000), NME Awards (2005), NRJ Music Awards (2007), O Music Awards (2011), People's Choice Awards (2014), Radio Disney Music Awards (2014), Rockbjörnen (1999), Shorty Awards (2010), Smash Hits Poll Winners Party (1999), Teen Choice Award for Choice Music – Single (1999), The Record of the Year (1999), TMF Awards (1999), Webby Award (2014), World Music Awards (2000), YoungStar Awards (1999)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk, dansepop, elektropop, teenpop
InstrumentVokal, piano
Stemmetypesopran
Aktive år1992
PlateselskapRCA, Jive, Legacy
InnflytelseMadonna, Janet Jackson, Whitney Houston, Michael Jackson
Nettstedhttp://britneyspears.com, https://www.britney.com/
IMDbIMDb
Notable verk
Work Bitch, ...Baby One More Time, Oops!... I Did It Again, Toxic, Womanizer, Gimme More

Britney Jean Spears (født 2. desember 1981 i McComb, Mississippi, men oppvokst i Kentwood, Louisiana), er en amerikansk popsanger og skuespiller. Siden sin platedebut i 1999 har hun utgitt tretten album, som alle er blitt internasjonale bestselgere.

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 1999: …Baby One More Time
  • 2000: Oops! … I Did It Again
  • 2001: Britney
  • 2003: In the Zone
  • 2004: Greatest hits: My prerogative
  • 2005: B in the mix: The Remixes
  • 2007: Blackout
  • 2008: Circus
  • 2009: The Singles Collection
  • 2011: Femme Fatale
  • 2011: B in the mix: The Remixes vol 2
  • 2013: Britney Jean
  • 2016: Glory

SinglerRediger

I NorgeRediger

PriserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger