Åpne hovedmenyen

Britney Spears

amerikansk popsanger og skuespiller
Britney Spears
Britney Spears 2013 (Straighten Crop).jpg
FødtBritney Jean Spears
2. desember 1981 (37 år)
McComb
Ektefelle Jason Allen Alexander (20042004), Kevin Federline (20042007)
Partner(e) Justin Timberlake (19992002)
Mor Lynne Spears
Søsken Jamie Lynn Spears, Bryan Spears
Barn Sean Federline, Jayden Federline
Utdannet ved Parklane Academy
Beskjeftigelse
13 oppføringer
Sanger-låtskriver, komponist, danser, musiker, forretningsdrivende, teaterskuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, manusforfatter, produsent, arrangementvert, modell, perfumer
Nasjonalitet USA
Utmerkelser
27 oppføringer
2005 Grammy Awards, 2016 Billboard Music Awards, 2011 MTV Video Music Awards, 2009 Teen Choice Awards, Star on Hollywood Walk of Fame (2002–), 2001 Echo Awards, Comet (1999), Comet (2000), Bambi-prisen (2008), 2008 MTV Video Music Awards, 2008 MTV Video Music Awards, 2008 MTV Video Music Awards, 2009 MTV Video Music Awards, 2011 MTV Video Music Awards, 1999 MTV Europe Music Awards, 1999 MTV Europe Music Awards, 1999 MTV Europe Music Awards, 1999 MTV Europe Music Awards, 2004 MTV Europe Music Awards, 2008 MTV Europe Music Awards, 2008 MTV Europe Music Awards, MTV Asia Awards 2002, Q25399417, 2001 World Music Awards, 2001 World Music Awards, Golden Raspberry Award for Worst Actress (2003), Golden Raspberry Award for verste skuespillerinne i en birolle (2005)
Musikalsk karriere
Sjangerpop, dansepop, elektropop, teenpop
InstrumentVokal, piano, vokal
Stemmetypesopran
Aktive år1992
PlateselskapRCA, Jive, Legacy
Nettstedhttp://britneyspears.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Britney Jean Spears (født 2. desember 1981 i McComb, Mississippi, men oppvokst i Kentwood, Louisiana), er en amerikansk popsanger og skuespiller. Siden sin platedebut i 1999 har hun utgitt tretten album, som alle er blitt internasjonale bestselgere.

Innhold

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 1999: …Baby One More Time
  • 2000: Oops! … I Did It Again
  • 2001: Britney
  • 2003: In the Zone
  • 2004: Greatest hits: My prerogative
  • 2005: B in the mix: The Remixes
  • 2007: Blackout
  • 2008: Circus
  • 2009: The Singles Collection
  • 2011: Femme Fatale
  • 2011: B in the mix: The Remixes vol 2
  • 2013: Britney Jean
  • 2016: Glory

SinglerRediger

I NorgeRediger

PriserRediger

Eksterne lenkerRediger