Brede Bøe

norsk skuespiller og politiker

Brede Bøe (født 28. mars 1969 i Tønsberg) er en norsk revyartist, skuespiller, programleder og lokalpolitiker for Venstre, tidligere Høyre. Bøe vokste opp på Jeløya i Moss og tok eksamen ved Kirkeparken vgs. i 1988. Han har vært en sentral revyskuespiller de siste 20 årene.

Brede Bøe
Født28. mars 1969[1]Rediger på Wikidata (54 år)
Tønsberg
Beskjeftigelse
Embete
PartiHøyre (19882013)
Venstre (2013ukjent)
NasjonalitetNorge
UtmerkelserLeif Justers ærespris (2002)
Åpenhetsprisen (2012)

Han vant Komiprisen 2010 i klassen beste mannlige artist, revy og komedie for sin innsats i forestillingen Valgets kvalParkteatret i Moss, regissert av Per Olav Sørensen. I tillegg ble nummeret «Kommunikasjonsriver'n» fra forestillingen kåret til årets nummer.

Filmografi Rediger

År Tittel Rolle Merknad
2004 Det gode selskap Kjell Magne Bondevik / Tor Erling Staff TV-serie
2004 Olsenbanden jr. på rocker'n portvakt film
2002 Hilde & Brede show programleder, diverse roller TV-serie
2002 Ringeren i Notre Dame 2 Hugo, steinmonster (Stemme) film
1996 D'ække bare, bare Bernt Lasse Lund TV-serie
1996 101 dalmatinere Klaus (stemme) film
1996 Ringeren i Notre Dame Hugo, steinmonster (Stemme) film

Politikk Rediger

Brede Bøe har tidligere vært bystyrerepresentant for Høyre i Moss 1988–1995 og 1999–2003, og bystyrerepresentant i perioden 2007-2009 i Fredrikstad. Han har tidligere vært leder i Østfold Høyre 2000–2001 og styremedlem i Fredrikstad Høyre. Han trakk seg fra sistnevnte verv i november 2008, i protest mot at lokallaget hadde fattet vedtak om eksklusjon av medpartimedlem Georg Apenes.[2] For øvrig var han 2. vararepresentant til Stortinget fra Østfold i perioden 2009–2013. Ved valget i 2015, var han kandidat for Venstre i Moss.[3]

Referanser Rediger

Eksterne lenker Rediger

 Denne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.