Brede Bøe

norsk skuespiller og politiker
Brede Bøe
Født28. mars 1969Rediger på Wikidata (51 år)
TønsbergRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, politikerRediger på Wikidata
Parti Venstre
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Leif Justers ærespris (2002), Åpenhetsprisen (2012)Rediger på Wikidata

Brede Bøe (født 28. mars 1969 i Tønsberg) er en norsk revyartist, skuespiller, programleder og lokalpolitiker for Venstre, tidligere Høyre. Bøe vokste opp på Jeløya i Moss og tok eksamen ved Kirkeparken vgs. i 1988. Han har vært en sentral revyskuespiller de siste 20 årene.

Han vant Komiprisen 2010 i klassen beste mannlige artist, revy og komedie for sin innsats i forestillingen Valgets kvalParkteatret i Moss, regissert av Per Olav Sørensen . I tillegg ble nummeret «Kommunikasjonsriver'n» fra forestillingen kåret til årets nummer.

FilmografiRediger

År Tittel Rolle Merknad
2004 Det gode selskap Kjell Magne Bondevik / Tor Erling Staff TV-serie
2004 Olsenbanden jr. på rocker'n portvakt film
2002 Hilde & Brede show programleder, diverse roller TV-serie
2002 Ringeren i Notre Dame 2 Hugo, steinmonster (Stemme) film
1996 D'ække bare, bare Bernt Lasse Lund TV-serie
1996 101 dalmatinere Klaus (stemme) film
1996 Ringeren i Notre Dame Hugo, steinmonster (Stemme) film

PolitikkRediger

Brede Bøe har tidligere vært bystyrerepresentant for Høyre i Moss 1988–1995 og 1999–2003, og bystyrerepresentant i perioden 2007-2009 i Fredrikstad. Han har tidligere vært leder i Østfold Høyre 2000–2001 og styremedlem i Fredrikstad Høyre. Han trakk seg fra sistnevnte verv i november 2008, i protest mot at lokallaget hadde fattet vedtak om eksklusjon av medpartimedlem Georg Apenes.[1] For øvrig var han 2. vararepresentant til Stortinget fra Østfold i perioden 2009–2013. Ved valget i 2015, var han kandidat for Venstre i Moss.[2]

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.