Billy Idol

britisk skuespiller og sanger

Billy Idol (født William Michael Albert Broad 30. november 1955) er en britisk/amerikansk artist som spiller glamrock. Han vokste opp i Stanmore i nordvestre London. Han var meget populær nesten over hele verden på 1980-tallet. Han startet i bandet Generation X som vokalist, men bandet ble aldri noen suksess, og han startet for seg selv og fikk sitt store gjennombrudd. Han har fremført tre konserter i Norge: Skedsmohallen ved Lillestrøm i 1990, Kalvøyafestivalen (Bærum) i 1991 og Kollenfest (Oslo) i 2012.

Billy Idol
Billy IDOL 2012.JPG
FødtWilliam Michael Albert Broad
30. nov. 1955[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (65 år)
StanmoreRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Sanger, skuespiller[5][6], filmskuespiller, låtskriver[7], musiker, gitaristRediger på Wikidata
Utdannet ved University of Brighton, The Ravensbourne School, University of Sussex, Seahaven AcademyRediger på Wikidata
Partner(e) Perri ListerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata

Billy Idol

Han ble statsborger i USA i 2018.[8]

Kjente sangerRediger

Hans mest kjente sanger er:

  • White Wedding
  • Rebel Yell
  • Eyes Without a Face
  • Flesh For Fantasy
  • To Be a Lover
  • Mony Mony
  • Hot In The City
  • Scream

DiskografiRediger

  • Don't Stop (1981, EP)
  • Billy Idol (1982)
  • Rebel Yell (1983)
  • Vital Idol (1985)
  • Whiplash Smile (1986)
  • Idol Songs: 11 of the Best (1988)
  • Charmed Life (1990)
  • Cyberpunk (1993)
  • Greatest Hits (2001)
  • VH1's Storytellers (2002)
  • Essential Billy Idol (2003)
  • Devil's Playground (2005)
  • Kings & Queens of the Underground (2014)
  • Bitter Taste (EP, 2021)[9]

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Proleksis Encyclopedia, Proleksis enciklopedija ID 27567[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Discogs, oppført som William Broad, Discogs artist-ID 1348022, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6461hz8, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ www.nytimes.com[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ www.tvguide.com[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ www.s9.com[Hentet fra Wikidata]
  8. ^ «British rocker Billy Idol took his oath to become a United States Citizen, making it a nice day to, get sworn in». Newsweek (engelsk). 16. november 2018. Besøkt 16. november 2018. 
  9. ^ Kreps, Daniel; Kreps, Daniel (11. august 2021). «Billy Idol Previews First New Music in Seven Years With 'Bitter Taste' Video». Rolling Stone (engelsk). Besøkt 14. august 2021. 

Eksterne lenkerRediger