Åpne hovedmenyen

Art Garfunkel

amerikansk sanger og skuespiller
Art Garfunkel
ArtGarfunkelPall230717-17 (cropped).jpg
FødtArthur Ira Garfunkel
5. november 1941 (77 år)
Forest Hills
Utdannet ved Columbia University (–1961), Teachers College, Columbia University (19651967), Forest Hills High School (–1958), Columbia University (–1965)
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Sanger-låtskriver, gateartist, lyriker, skuespiller, låtskriver, sanger, fjernsynsskuespiller, lærer
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
Sjangerrock
Instrumentgitar, vokal
Stemmetypetenor
PlateselskapColumbia, Atco
Nettstedhttp://www.artgarfunkel.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Arthur Ira Garfunkel (født 5. november 1941) er en amerikansk sanger og skuespiller. Han er best kjent for å være den ene halvparten av duoen Simon & Garfunkel. Simon & Garfunkel var blant de mest populære musikkartistene særlig på 1960-tallet, og er kanskje best kjent for sanger som «The Sound of Silence», «Mrs. Robinson», «Bridge Over Troubled Water» og «The Boxer».

Etter personlige uenigheter og avvikende musikalsk interesse skilte duoen lag etter deres mest suksessfulle album Bridge over Troubled Water i 1970. Art Garfunkel forsøkte seg først med en filmkarriere tidlig på 1970-tallet med roller i to av Mike Nichols' filmer, Catch-22 (1970) og Kjødets lyst (Carnal Knowledge, 1971). Deretter forfulgte han en musikalsk solokarriere, og til tross for enkelte heldige øyeblikk og hans egen glitrende stemme manglet han Paul Simons særegne komposisjoner. Som følge av skuffende salg av hans album fra 1981, Scissors Cut, lot han seg gjenforene med Simon for det doble konsertalbumet The Concert in Central Park og deretter en verdensturne, men igjen var det intern krangling som skilte dem fra hverandre.

Innhold

DiskografiRediger

  • Angel Clare (1973)
  • Breakaway (1975)
  • Watermark (1977)
  • Fate for Breakfast (1979)
  • Scissors Cut (1981)
  • The Art Garfunkel album (samleplate) (1984)
  • The Animals Christmas Album (sammen med Amy Grant) (1986)
  • Lefty (1988)
  • Garfunkel (1989) (samleplate)
  • Up 'til Now (1993)
  • Across America (live) (1997)
  • Songs from a Parent to a Child (1997)
  • Everything Waits to Be Noticed (2002)
  • Some Enchanted Evening (2007)

FilmerRediger

ReferanserRediger


KilderRediger

Eksterne lenkerRediger