Anne Lande

Anne Lande
Født1958[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Anne Kristine Lande (født 1958[2]) fra Hamar[trenger referanse], bosatt på Nesodden[trenger referanse], er en norsk artist, sangtekstforfatter[3] og sanger, psykoterapeut[4] og veileder[4]. Hun har i samarbeid med blant andre pianist, komponist og arrangør Per Husby.[5] flere musikkutgivelser[6]

Duoen Lande/Husby har arbeidet sammen siden 2004, og de har spilt et stort antall konserter sammen i kulturhus, teater, litteraturfestivaler, jazz- og viseklubber landet rundt og i sosialinstitusjoner og kirker.[7]

De har gjort seg spesielt bemerket med sine særengne poesikonserter, der teksten står i sentrum for det musikalske uttrykket, og sine høstkonserter i allehelgenstiden i nært samarbeid med Ole Jørn Myklebust.[7]

Lande har i flere år også samarbeidet med Anders Aarum og Stig Hvalryg i kaféensemblet «Largoland», og deres konsertserie Sakte Søndag . Hun har likeledes samarbeidet med Andreu Jacob, med duo-konserter og innspillinger av eget nytt materiale.[8]

Anne Lande mottok NOPAs tekstpris for 2016 for «Overganger».[9]

DiskografiRediger

  • Sakte sanger[10] [11](Park Grammofon, 2006)[5]
  • Dilemma (2008)
  • Helt Nær (Park Grammofon, 2009)[5]
  • Olafs Vise (2014) – tekst av Alf Prøysen, musikk av Bjarne Amdahl[12]
  • Stille regn (2014)
  • Bølgene (2016)
  • I dag vil je helst itte prate (2017)
  • Etterklang (2017)
  • Ruslejul (2017)
  • Overganger (Vinterisvindu) (2018)
  • Tara (2018)
  • Folkevandring langs stjernevei (2018)

ReferanserRediger

  1. ^ https://www.proff.no/rolle/anne-kristine-lande/-/552086/, 1. des. 2018
  2. ^ «Anne Kristine Lande». Proff.no. Besøkt 1. desember 2018. 
  3. ^ «Artisten Anne Lande». www.annelande.no. Arkivert fra originalen 10. desember 2018. Besøkt 9. desember 2018. 
  4. ^ a b Anne Lande. «Terapeutisk utgangspunkt». www.annelande.no. Arkivert fra originalen 10. desember 2018. Besøkt 9. desember 2018. 
  5. ^ a b c «Nedtur med brudd (anmeldelse av "Helt Nær")». Smaalenenes Avis. 10. juni 2009. Besøkt 26. august 2018. 
  6. ^ «Musikkutgivelser Anne Lande». 
  7. ^ a b «Band / Prosjekter - aktuelt nå». www.annelande.no. Arkivert fra originalen 10. desember 2018. Besøkt 9. desember 2018. 
  8. ^ «Band / Prosjekter - aktuelt nå». www.annelande.no. Arkivert fra originalen 10. desember 2018. Besøkt 9. desember 2018. «LARGOLAND Anne Lande & Anders Aarum - vokal & piano || ANNE LANDE & ANDREU JACOB - Tekst/lyd/bilde» 
  9. ^ Camilla Slaattun Brauer (15. november 2017). «Karin Krog mottok NOPAS hederspris» (norsk). Jazz i Norge. Besøkt 26. august 2018. 
  10. ^ «TV2 nettavisen Vakre sanger». 
  11. ^ «HA Synger sanger sakte» (PDF). Arkivert fra originalen (PDF) 28. juni 2017. 
  12. ^ Hilde Bjørhovde (1. november 2014). «Fant glemt Prøysen-perle etter 50 år». Aftenposten. Besøkt 26. august 2018. [artikkelen er oppdatert 2.nov.2014] 

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.