Andreas Aabel (skuespiller)

norsk skuespiller og oversetter
Andreas Aabel
Født21. februar 1911Rediger på Wikidata
OsloRediger på Wikidata
Død29. desember 1948Rediger på Wikidata (37 år)
Far Hauk AabelRediger på Wikidata
Mor Svanhild JohannessenRediger på Wikidata
Søsken Per AabelRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, oversetter, manusforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Andreas Aabel (født 21. februar 1911 i Kristiania, død 29. desember 1948 i Oslo) var en norsk skuespiller og oversetter. Han var sønn av skuespilleren Hauk Aabel, bror til skuespilleren Per Aabel og barnebarnet til Morten Andreas Leigh Aabel. Han fikk sin teaterdebut på Centralteatret i 1930.

FilmografiRediger

Årstall Film Rolle Kommentar
1948 Kampen om tungtvannet fenrik Kasper Idland
1946 Et spøkelse forelsker seg et spøkelse
1938 Bør Børson Jr. O.G. Hansen
1933 Jeppe på bjerget en skomakerlærling
1932 Prinsessen som ingen kunne målbinde Espen Askeladd kortfilm

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.