Anderz Eide

norsk skuespiller
Anderz Eide
FødtAnders Eide
16. juni 1975 (45 år)
Norge Hålandsdal i Fusa, Hordaland
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Anderz Eide (født Anders Eide 16. juni 1975 i Hålandsdal i Hordaland) er en norsk skuespiller.

Eide er utdannet ved Bergen Teaterskole og Romerike Folkehøgskole (1994-1995). Han har arbeidet ved blant annet Det norske teatret, Riksteatret, Trøndelag Teater, Den Nationale Scene og Oslo Nye Teater.

Han har medvirket i en mengde TV-produksjoner i Norge og Sverige. I 2013 spilte han kunstmaleren Lars Hertervig i filmen Lysets vanvidd. I 2002 spilte han sammen med Jon Eikemo i den prisbelønnede kortfilmen Forfall, som ble regissert og skrevet av Geir Henning Hopland.

Han er en av landets mest brukte lydbokinnlesere, og har lest inn bøker av blant andre Frode Grytten, Ragnar Hovland, Kjartan Fløgstad og Jon Fosse. Han har også lest inn mange klassikere av Dostojevskij, Hemingway, Orwell, Turgenjev, Boccaccio, Dante, Goethe, Joseph Conrad og F. Scott Fitzgerald.

Han har også gitt norsk stemme til en mengde animasjonsfilmer og serier. Han er også flittig brukt som stemme på dokumentarfilmer og reklamefilmer.

FilmografiRediger

  • 2006 – Noen ganger gjør det vondt (kortfilm), rolle: Christer
  • 2005 – The Chamber (kortfilm)
  • 2003 – En engel (kortfilm), rolle: scenearbeider
  • 2002 – Tyven, tyven (spillefilm), rolle: politimann
  • 2002 – Forfall (kortfilm)

TVRediger

StemmeskuespillerRediger

  • Andy’ Ville eventyr
  • Andys Dinoeventyr
  • Galaxeparken
  • Ghost Rockers
  • Ville Vilde
  • Dragetreneren 2
  • Ein uventa venn
  • Plass bak på kosten
  • Blinky Bill
  • Antboy
  • Byggmester Bob
  • Fader Frost
  • Pjusken
  • Ernest & Celestine
  • Elias og Storegaps hemmelighet (spillefilm), rolle: Storeblink

På scenenRediger

Eksterne lenkerRediger