Anders Bye (forfatter)

Anders Bye
Født7. januar 1933[1]Rediger på Wikidata
Øvre EikerRediger på Wikidata
Død22. juni 2009Rediger på Wikidata (76 år)
Ektefelle Birgitta Andersson, Julie EgeRediger på Wikidata
Barn Matti ByeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Anders Bye (født 7. januar 1933, død 22. juni 2009) var en norsk forfatter og dramatiker. Han debuterte i 1958 med novellesamlingen Vår unge glede. Senere kom blant annet firebindssyklusen om kvinnen Sara (1973–79), Mannen som ville bli menneske (1982), Hyggepianisten (1985) og Ute (1998).

Han skrev også flere skuespill for scene og TV, blant annet ble Freden, friheten, kjærligheten og alle sammen oppført på Nasjonalteatret.

Han var gift med Birgitta Andersson og med skuespilleren og modellen Julie Ege.[2][3]

BibliografiRediger

  • Vår unge glede (1958)
  • Drøm om hverandre (1961)
  • Ingenting å gråte over (1966)
  • Freden, friheten, kjærligheten og alle sammen (1968) - teaterstykker
  • Omkring Sara (Sara 1) (1973)
  • 7 spill (1976) - teaterstykker
  • Sara og Iversen (Sara 2). (1977)
  • En eventyrer bekjenner (Sara 3) (1978)
  • Rondo (Sara 4) (1979)
  • Et liv for to / Enge (1981) - teaterstykker
  • Mannen som ville bli menneske (1982)
  • Hyggepianisten (1985)
  • Ute (1998)
  • Omkring Sara (2003)

ReferanserRediger

  1. ^ Merkedager : fødselsdager, stiftelsesdatoer, begivenheter, urn.nb.no
  2. ^ «Anders Bye 1933–2009». www.dt.no. 25. juni 2009. Besøkt 11. desember 2016. 
  3. ^ Vorne, Anna. «Birgitta Andersson: Jag behöver ingen man - jag får så mycket kärlek ändå!». Hemmets Journal. Arkivert fra originalen 20. desember 2016. Besøkt 11. desember 2016. 

Eksterne lenkerRediger