Amy Poehler

amerikansk skuespiller
Amy Poehler
256
Amy Poehler på premieren av filmen Baby Mama i New York under Tribeca Film Festival i 2008.
FødtAmy Meredith Poehler
16. september 1971 (49 år)
Burlington, Massachusetts, USA
Ektefelle Will Arnett
(2003-2012, separert)
Partner(e) Matt Besser (), Nick Kroll (2013–)Rediger på Wikidata
Søsken Greg PoehlerRediger på Wikidata
Utdannet ved Burlington High School (–1989), Boston College (–1993)Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, komiker, skribent, stemmeskuespiller
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Golden Globe for beste kvinnelige hovedrolle i en musikal- eller komedieserie (2014), MTV Movie Award for Best Jaw Dropping Moment (2009)Rediger på Wikidata
Aktive år1996-d.d.
IMDbIMDb

Amy Meredith Poehler (født 16. september 1971) er en amerikansk skuespiller, komiker, stemmeskuespiller, produsent og skribent. Hun har blant annet medvirket i humorprogrammet Saturday Night Live, og vant i 2014 prisen for beste kvinnelige skuespiller under den 71. Golden Globe-utdelingen for sin rolle som Leslie Knope i situasjonskomedien Parks and Recreation. Poehler var programleder for Golden Globe-utdelingen i både 2013[1] og 2014.[1]

PrivatlivRediger

Poehler giftet seg med skuespillerkollega Will Arnett den 29. august 2003, og de har to sønner sammen.[2] Poehler dukket også opp i flere episoder av serien Arrested Development som konen til Arnetts rollefigur, «Gob Bluth». I september 2012 meddelte paret at de skulle skilles etter ni år som ektepar.[2]

Utvalgt filmografiRediger

År Tittel Rolle Merknad
1998-2000 Upright Citizens Brigade Colby / Ulike rollefigurer TV-serie, 30 episoder
2001-2008 Saturday Night Live Seg selv / Ulike rollefigurer TV-serie, 142 episoder
2004-2005 Arrested Development «Wife of Gob» TV-serie, 5 episoder
2004 Mean Girls «Mrs. George»
2007 Blades of Glory «Fairchild Van Waldenberg»
2007 Mr. Woodcock «Maggie Hoffman»
2007 Shrek den tredje «Snøhvit» (stemme)
2008 Baby Mama «Angie Ostrowski»
2008-2011 The Mighty B! «Bessie Higgenbottom» (stemme) Animert TV-serie, 40 episoder
2009 Spring Breakdown «Gayle»
2009- Parks and Recreation «Leslie Knope» TV-serie, hovedrolle
2013 You Are Here «Janice»

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger