Alfred Abel

Alfred Abel
Alfred Abel by Alexander Binder.jpg
Født12. mars 1879[1][2][3]Rediger på Wikidata
Leipzig[4]Rediger på Wikidata
Død12. desember 1937[1][2][3]Rediger på Wikidata (58 år)
Berlin[5]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, teaterskuespiller, filmskuespiller, filmprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet Det tyske keiserrike, WeimarrepublikkenRediger på Wikidata

Alfred Peter Abel, født 12. mars 1879 i Leipzig, død 12. desember 1937 i Berlin, var en tysk skuespiller og regissør.

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 1913 Sodoms Ende
  • 1919 Kameraden
  • 1922 Fantom
  • 1922 Dr. Mabuse
  • 1922 Flammen (Die Flamme)
  • 1924 Storhertugens finanser (Die Finanzen des Grossherzogs)
  • 1926 Menschen untereinander
  • 1924 Metropolis
  • 1928 Demimonde-prinsessen (Prinzessin Olala)
  • 1928 Penger (L'Argent)
  • 1930 Mary
  • 1931 Kongressen danser (Der Kongreß tanzt)
  • 1933 Brennendes Geheimnis
  • 1935 Victoria
  • 1936 Hoffkonserten (Das Hofkonzert)
  • 1937 Syv ørefiker

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøksdato 9. april 2014
  2. ^ a b Autorités BnF, besøksdato 10. oktober 2015, data.bnf.fr
  3. ^ a b Filmportal.de, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Alfred Abel, Filmportal-ID 41bc51d1579942f3b101ed45f74a7ab7
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøksdato 10. desember 2014
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøksdato 30. desember 2014

Eksterne lenkerRediger