Aidan Turner

irsk skuespiller

Aidan Turner (født 19. juni 1983 i Dublin) er en irsk skuespiller. Han er mest kjent for å ha spilt rollen Kíli i de tre filmene The hobbit. Han er også veldig kjent for å ha spilt John Mitchell i dramaserien Being Human.

Aidan Turner
Aidan Turner.jpg
Aidan Turner i 2011
Født19. juni 1983 (39 år)
Dublin i Irland
Beskjeftigelse Skuespiller
Utdannet ved St Mac Dara's Community CollegeRediger på Wikidata
Nasjonalitet Irland Irland
Aktive år2007–
IMDbIMDb

KarriereRediger

Aidan Turner fikk sitt gjennombrudd i Hobbiten: En uventet reise (2012), som dvergen Kíli, en rolle han gjentok i de to neste Hobbit-filmene. Han spilte også Luke Garroway i Harald Zwarts fantasyfilm The Mortal Instruments: City of Bones.

Turner har også hatt opptredener i TV-serier som Being Human og The Tudors. I 2015 kom en TV-serie ut som heter Poldark. Der spiller Aidan Turner hovedrollen Ross Poldark. Han har dessuten spilt rolle i en femepisoders serie om Prerafaelittene (Tittel: «Desperate Romantics»).

Aidan Turner har også deltatt på en del photoshoot.

FilmografiRediger

Film
År Tittel Rolle Notater
2007 The Sound of People Father Kortfilm
2007 Matterhorn Theodoro Kortfilm
2008 Alarm Mal
2012 Hobbiten: En uventet reise Kíli
2013 Hobbiten: Smaugs ødemark
The Mortal Instruments: City of Bones Luke Garroway
2014 Hobbiten: Femhærerslaget Kíli
TV
År Tittel Rolle Notater
2007 The Tudors Bedoli 1 episode
2009 Desperate Romantics Dante Gabriel Rossetti 6 episoder
2008-2009 The Clinic Ruairí McGowan 18 episoder
2009-2011 Being Human John Mitchell 22 episoder
2011 Hattie John Schofield TV-film

ReferanserRediger


Eksterne lenkerRediger