Åpne hovedmenyen

Adam Ant

britisk skuespiller og gitarist
Adam Ant
Adam Ant by Aaron Rubin at The Masonic.jpg
FødtStuart Leslie Goddard
3. november 1954 (64 år)
Marylebone
Utdannet ved Middlesex University
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Gitarist, skuespiller, sanger, filmskuespiller, komponist, teaterskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia

Stuart Leslie Goddard (født 3. november 1954 i Marylebone i London) er en britisk musiker, kjent som Adam Ant, og forgrunnsfigur og vokalist i Adam and the Ants, og som skuespiller.

Innhold

BegynnelsenRediger

Goddards første band var Bazooka Joe, hvor han spilte bassgitar. Som support band for Sex Pistols fikk han inspirasjon, og bestemte seg for å forlate bandet og starte bandet B-Sides. Etter et nervøst sammenbrudd og selvmordforsøk, og etter at han kom ut fra sykehuset, tok han navnet Adam Ant. B-Sides spilte aldri noen konserter, og bandet bla snart oppløst.

Adam and the AntsRediger

Utdypende artikkel: Adam and the Ants

Han startet bandet Adam and the Ants i 1977, og ga ut tre album hvor 2 solgte til platinaplate. Bandet ble kreditert for å ha vært med å skape overgangen mellom punk og new wave, og var en del av new romantic-sjangeren. Adam oppløste bandet i mars 1982.

SolokarriereRediger

Han gikk solo etter at The Ants var oppløst, og ga ut albumet Friend or Foe samme år. Fra albumet kom singlen Goody Two Shoes som ble en hit med førsteplass på hitlistene i Storbritannia og Australia, og en 12.-plass i USA.

AnnetRediger

Goddard lider av bipolar lidelse, noe som har gjort at han flere ganger har blitt straffet for hærverk og trusler, samt tvangsinnlagt på psykiatrisk sykehus.[trenger referanse]

Han har vært gift to ganger, og har en datter fra det siste ekteskapet.

DiskografiRediger

Adam and the Ants

Adam Ant

  • Friend or Foe (1982) – Gullplate
  • Strip (1983) – Sølvplate
  • Vive Le Rock (1985)
  • Manners and Physique (1990)
  • Wonderful (1995)
  • Adam Ant is the Blueblack Hussar In Marrying The Gunner's Daughter (2013)

FilmografiRediger

  • Jubilee (1977)
  • Cannon and Ball Show (1982) TV Episode
  • The Equalizer (1985) TV Episode
  • Honda reklame med Grace Jones (1986)
  • Amazing Stories Season 2 (1986)
  • Nomads (1986)
  • Amazing Stories (1987) TV-episode
  • Slam Dance (1987)
  • Sledge Hammer! (1987) TV-episode
  • Cold Steel (1987)
  • World Gone Wild (1988)
  • Out of Time (1988)
  • Trust Me (1989)
  • Midnight Heat (1991)
  • Tales from the Crypt (1992) TV-episode
  • Spellcaster (1992)
  • Northern Exposure (1992) TV-episode
  • Love Bites (1993)
  • Acting on Impulse (1993)
  • Batman: The Animated Series (1995) TV-episode
  • Cyber Bandits (1995)
  • Desert Winds (1995)
  • Drop Dead Rock (1995)
  • Lover's Knot (1996)
  • Face Down (1997)
  • Sweetwater (1999)
  • La Femme Nikita (1999) TV-episode
  • Junk (2003) (kortfilm)

Eksterne lenkerRediger