Åpne hovedmenyen
Abdul Rauf Benawa
Født23. august 1913
Død11. januar 1985 (71 år)
Beskjeftigelse Lyriker, journalist
Nasjonalitet Afghanistan

Abdul Rauf Benawa (født 1913, død ca. 1984/1987) [1] var en afghansk ingeniør, forfatter, poet, journalist, historiker og sosial aktivist. Hans hovedverk synes å være en serie med pedagogiske dikt. Han døde i eksil i USA. Han tilhørte pashtunerne.

Abdul Rauf Benawa skrev mange bøker eller tekster både for organiseringen av det pedagogiske språket for skolene og for historieundervisningen på universitetet. Han var president av Pashto Academy og senere direktør for Radio Kabul. Han var også Afghanistans ambassadør til Libya.[2]

BibliografiRediger

  • 1941: There is No Time (nelarem Wacht, «Det er ingen tid»)
  • 1942: Virgin Unfortunate (Nâmurâda Peghla, «Uheldig jomfru»
  • 1947: Literary Theory (Adabi Funun, «Litterær teori»)
  • 1948: Thoughts Sorrowful (Prêsâna afkâr, «Sorgmodige tanker»)
  • 1961: Contemporary Writers (likwâl Hosanna, «Samtidsforfattere»)
  • 1966: Mystery of the Heart (zrre chwâla, «Hjertets mysterier»)

ReferanserRediger

  1. ^ Det er uklar informasjon om hans dødsdato, de strekker seg fra 1984 til 1987, jf. «Abdul Rauf Benawa», Afghanan.net
  2. ^ afghanan.net

Eksterne lenkerRediger