Åpne hovedmenyen
A.G. Macdonell
Født3. november 1895
Død16. januar 1941 (45 år)
Utdannet ved Winchester College
Beskjeftigelse Journalist
Parti Det liberale parti
Utmerkelser James Tait Black Memorial Prize

Archibald Gordon Macdonell (født 3. november 1895 i Pune i Britisk India, død 16. januar 1941) var en skotsk forfatter mest kjent for romanen England, their England (1933), en lun satire over engelske særegenheter og tradisjoner. Romanens cricketkamp mellom urbane kunstnere og rurale bønder er et av høydepunktene i all cricketlitteratur.

Bare en av hans bøker er oversatt til norsk, Jeg : en gentlemans selvbiografi, Oslo, 1946 (The Autobiography of a Cad, 1939).

Innhold

BibliografiRediger

  • England, Their England (1933)
  • How Like An Angel (1934)
  • The Autobiography of a Cad (1939)
Som Neil Gordon
  • The Bleston Mystery (1928)
  • Professor's Poison (1928)
  • Silent Murders (1929)
  • The Big Ben Alibi (1930)
  • Body Found Stabbed (1932)
  • The Shakespeare Murders (1933)

ReferanserRediger


LitteraturRediger

Eksterne lenkerRediger