Åpne hovedmenyen

Øystein Wiik

norsk sanger og skuespiller
Øystein Wiik
Født7. juli 1956 (62 år)
Ås
Ektefelle Inger Margrethe Schjoldager
Beskjeftigelse Skuespiller, sanger
Nasjonalitet Norge
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Øystein Wiik (født 7. juli 1956 i Ås) er en norsk sanger, skuespiller og forfatter. Han er utdannet ved Statens teaterhøgskole.

Han var ansatt ved Det norske teatret fra 1980. I 1988 gjorde han stor suksess som Jean Valjean i oppsetningen av Victor Hugos Les Misérables, og dette førte til at han fikk spille samme rolle på scener i Wien og London i 1989-1990.

To ganger har han deltatt i norsk Melodi Grand Prix, en gang sammen med Jahn Teigen (under navnet «To tenorer»). I 1991 utgav han soloalbumet Too Many Mornings. Songs By Sondheim, og i 1993 kom albumet Stage.

De senere år har han skrevet tekster til musikaler, i samarbeid med komponisten Gisle Kverndokk og dramaturgen Inger Margrethe Schjoldager. De har blant annet skrevet en musikal basert på Sofies verden av Jostein Gaarder, samt Frendelaus, en familieforestilling basert på Hector Malots mest kjente roman.

Parhestene Wiik/Kverndokk har også skrevet operaen Jorden rundt på 80 dager. Operaen skulle vært den første forestillingen i det nye operabygget i Bjørvika, men ble av tekniske grunner utsatt. Den uroppføres 21. mai 2010.

I 2010 debuterte Wiik som kriminalforfatter med romanen Dødelig applaus, og ble nominert til Rivertonprisen for denne boken.

Innhold

BibliografiRediger

  • Dødelig applaus (2010)
  • Slakteren (2011)
  • Hvit panter (2012)
  • Casanovasyndromet (2013)
  • Best når det virkelig gjelder! (2014)
  • Den syvende nøkkelen (2015)
  • Rekviem (2015)
  • Skorpionen (2016)
  • Dødsrytteren (2017)

DiskografiRediger

FilmografiRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger