Yongsan-gu

distrikt i Seoul, Sør-Korea

Yongsan-gu (distriktet Yongsan) er et gu i Seoul i Sør-Korea. Navnet betyr «dragefjellet» (drage - 龍 - yong; bakke/fjell - 山 - san).

Yongsan ligger midt i Seoul på nordre side av elven Han i skyggen av Seoul Tower. Det er hjem for om lag 250 000 personer og er oppdelt i 20 dong, eller bydeler. Kjente steder i Yongsan er Yongsan Station, det utbredte Yongsan Electronics Market, Haebangchon og Itaewon kommersielle distrikt. Itaewon er alment kjent som et av de mest etnisk skiftende områder i Korea. Mange utlendinger dras til dets shoppingområde og natteliv.

Yongsan-gu er har Yongsangarnisonen, den største amerikanske militærbasen i hjertet av Seoul. På grunn av tomtemangel i det sentrale Seoul, samt konsolideringen av amerikanske styrker på hele den koreanske halvøy, har USA og Sør-Korea blitt enige om å flytte anlegget fra Seoul til Pyeongtaek i år 2017. Etter flyttingen kommer 243 hektar av grunnen til å bli utviklet til en stor park.

Sookmyung Women's University er i den vestre delen av dette området. I nærheten har den legendariske bar Doors vært et nav for Sookmyungs sosiale liv i flere år. Det finnes et voksende miljø av muslimer og andre fra Midtøsten på grunn av plasseringen av Seouls eneste moské: Seoul Central Mosque i Itaewon. Denne innvandringtrend har ført til åpningen av en rekke halalrestauranrer og forretninger i området.

N Seoul Tower ble bygd som en TV-sender på toppen av Namsan, og er idag et romantisk utfluktsmål.

Yongsan betjenas av Seouls tunnelbane linje 1, linje 4, line 6, og Jungangbanen.

Administrative enheter rediger

 
Administrative enheter

Galleri rediger

Referanser rediger


Eksterne lenker rediger