Wojciech Smarzowski

polsk filmregissør og manusforfatter

Wojciech Smarzowski (født 18. januar 1963 i Korczyna i Polen) er en polsk filmregissør, manusforfatter og filmfotograf.

Wojciech Smarzowski
Wojciech smarzowski.jpg
Født18. januar 1963[1]Rediger på Wikidata (58 år)
Korczyna, Podkarpackie Voivodeship[2]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Filmhøyskolen i Łódź, Det jagellonske universitetRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet PolenRediger på Wikidata
Utmerkelser Paszport Polityki, sølvmedaljen for bidrag til polsk kultur – Gloria Artis‎Rediger på Wikidata

Han studerte i Filmhøyskolen i Łódź (1990) og har mottatt flere nasjonale og internasjonale priser.[3]

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 2004: Wesele
  • 2009: Dom zły
  • 2011: Rose (Róża)
  • 2012: Drogówka
  • 2014: Pod Mocnym Aniołem
  • 2016: Wołyń
  • 2018: Kler

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014
  2. ^ Freebase-data fra Google
  3. ^ AwardsInternet Movie Database (en)

Eksterne lenkerRediger