Åpne hovedmenyen
William Boyd
William Boyd.jpg
Født7. mars 1952[1][2][3][4] (67 år)
Accra[5]
Utdannet ved Jesus College, University of Glasgow, Université Nice-Sophia-Antipolis
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Storbritannia
SpråkEngelsk
Medlem av Royal Society of Literature
Utmerkelser Kommandør i den britiske imperieorden, James Tait Black Memorial Prize, John Llewellyn Rhys-prisen, Fellow of the Royal Society of Literature
SjangerNoveller og drama
DebutA Good Man in Africa (1981)
Nettstedwww.williamboyd.co.uk

William Boyd (født 7. mars 1952) er en britisk forfatter, noveller og drama, med bakgrunn fra Ghana og Skottland, nå bosatt i London. Boyd er blant de mest anerkjente forfattere av sin årgang i Storbritannia og han har vunnet flere litterære priser. Boyd underviste i årene 1975-1980 ved Universitet i Oxford. I tidsrommet 1981-1983 var han TV-kritiker for avisen New Statesman.

Han ble utpekt til Order of the British Empire i 2005.

BibliografiRediger

  • A Good Man in Africa, 1981
  • On the Yankee Station and Other Stories, 1981
  • An Ice-Cream War, 1982
  • Stars and Bars, 1984
  • School Ties, 1985
  • The New Confessions, 1987
  • Brazzaville Beach, 1990
  • The Blue Afternoon, 1993
  • The Destiny of Natalie 'X' and Other Stories, 1995
  • Armadillo (novel)|Armadillo, 1998
  • Nat Tate: An American Artist 1928-1960, 1998
  • Any Human Heart, 2002
  • Fascination (novellesamling), 2004
  • Bamboo, 2005 (ikke skjønnlitterær)
  • Restless, 2006
  • The Dreams of Bethany Mellmoth. Notes from the underground, 2007
  • Ordinary Thunderstorms (2009), 2009

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Speculative Fiction Database, 9. okt. 2017, William Boyd, 64151
  2. ^ Babelio, 9. okt. 2017, William Boyd, 2721
  3. ^ SNAC, 9. okt. 2017, William Boyd (writer), w6qr74kv
  4. ^ Internet Movie Database, 21. jul. 2015, nm0101956
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 16. des. 2014

Eksterne lenkerRediger