Wikipedia:Dugnadskontor/bruker/Arkiv/2008-19

Fjerning av "døde bildelenker" opplistet på Bruker:Kagee/reddead rediger

Fjerning av "døde bildelenker" opplistet på Bruker:Kagee/reddead
Beskrivelse: I november 2007 scannet jeg no.wikipedia etter "døde bilder" - bilder som er linket til, men som verken finnes lokalt eller på commons. (eks. Fil:DetteBildetFinnesIkke.jpg)
  • Disse bildene kommer av nybegynnere som legger inn uriktige bildelenker(Fil:Http://sol.no/sol.gif), bilder som er slettet før commonsdelinker (eller mens den var blokkert) og maler der argumentet for bilde er satt til f.eks . (punktum).
  • Bildene kan fjernes, men bør i hovedsak erstattes av passende bilder der det er mulig. (se interwikilenker eller commons for brukbare bilder)
lagt inn av: — Kagee 14. apr 2008 kl. 16:06 (CEST)
Fullført:

Kommentarer rediger

Er dette noe en bot kan gjøre, eller må det gjøres for hånd? Skal vi fjerne lenkene fra Bruker:Kagee/reddead etter hvert som vi tar dem? --Eivind (d) 16. apr 2008 kl. 13:36 (CEST)

Enklest å ta dem for hånd, da kan man legge inn nye bilder og man finner dem på andre språk. De som er fikset flyttes ned til fikset-seksjonen. — Jóna Þórunn 16. apr 2008 kl. 13:38 (CEST)
Ser ut som om dere har fått dreisen på det. De kan fjernes av en bot, men da blir de bare borte, og ikke erstattet der det går. Når denne listen er tom, kommer jeg til å kjøre bot'en på nytt, for å finne de (forhåpentligvis få) bildene som er dukket opp i mellomtiden. Kanskje jeg skal søke etter røde Mal:-lenker også ? — Kagee 16. apr 2008 kl. 15:00 (CEST)
Ja, enig i at det da blir bedre å ta det for hånd enn med bot (om du for øvrig har en bot: kan du fikse USA-kategoriene?). Tror det bare er fint å finne røde Mal:-lenker òg, for det er ikke lenge før vi er ferdig med denne. --Eivind (d) 16. apr 2008 kl. 15:02 (CEST)
Har ikke mulighet for å starte noe nå, siden grunnen til at jeg la denne på Dugnad var at jeg ikke har tilgang til Commons fra arbeidsplassen min (eller mye annet, men mye ventetid), så bildeerstatning er begrenset. Da gjør jeg heller andre oppgaver, f.eks lage redirects til dyreartikler. — Kagee 16. apr 2008 kl. 15:09 (CEST)