Åpne hovedmenyen
Trude Teige
Født27. juni 1960 (59 år)
Fosnavåg
Beskjeftigelse Skribent, forfatter, journalist
Nasjonalitet Norge

Trude Johanne Teige (født 27. juni 1960 i Fosnavåg) er en norsk forfatter og var journalist i den norske TV-kanalen TV 2 fra 1992 til 2014. Teige har skrevet tre historiske romaner, seks krimbøker og en kokebok. Hun er også mye brukt som konferanse- og debattleder for næringsliv og organisasjonsliv, og hun er president i Rivertonklubben.

Som journalist har Teige arbeidet i Bergens Tidende og NRK før hun begynte i TV 2 i 1992. Fra januar 2008 var hun programleder i debattprogrammet Tabloid. Hun fikk senere sitt eget portrettprogram: «Trude», der kjente mennesker fortalte ukjente historier fra livene sine. Teige ble tildelt Kringkastingsprisen i 2008. Krimbøkene om TV-journalisten Kajsa Coren i hovedrollen har solgt 170.000.

BibliografiRediger

  • 2019: Aldri tilgi, kriminalroman
  • 2017: Pasienten, kriminalroman
  • 2015: Mormor danset i regnet, historisk roman
  • 2014: Jenta som sluttet å snakke, kriminalroman
  • 2012: Svik, kriminalroman
  • 2010: En hjelpende hånd, kriminalroman
  • 2009: Noen vet, kriminalroman
  • 2004: Lene seg mot vinden her, Samlaget (oppfølger, roman)
  • 2003: Matminne frå mors kjøkken, kokebok.
  • 2002: Havet syng (roman, også som paperback i 2003)

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)