Tropiko bend

Tropiko bend (serbisk: Тропико бенд, bosnisk: Tropico bend, engelsk: Tropico Band) er en serbisk popgruppe som består av Aleksandar Cvetković Brzi, Marko Nedeljković, Predrag Pešić Žuća, Aleksandar Ilić Prke og Aleksandar Djordjić.[1] Bandet ble etablert i Leskovac i Serbia i 2002, og startet sin karriere som et klubb-band i Beograd.[1] Bandet ga ut sin første singel i 2003, og sitt første musikkalbum i 2006.

Tropiko bend
Periode2002–nå
SjangerPopfolk-musikk
Aktive år2002
PlateselskapHayat Production (2015–)
City Records (2002–2015)
Medlemmer
Aleksandar Cvetković Brzi (vokal)
Marko Nedeljković (keyboard)
Predrag Pešić Žuća (keyboard)
Aleksandar Ilić Prke (trommer)
Aleksandar Djordjić (gitar)
Tidligere medlemmer
Marija Mitrović (vokal 2002–2003)
Branislav Ignjatić Bane (gitar 2003–2008)

I 2007 ble Tropiko bend nummer fire i Budva-festivalen i Montenegro med melodien «Ako doživim da te prebolim». I november 2015 ga bandet, sammen med Mirza Šoljanin, ut singelen Sarajevo–Beograd.[2]

DiskografiRediger

  • 2015: Best of Tropico bend 2015 (Hayat Production)[3]
  • 2015: 2015 (City Records)
  • 2014: The Best of Tropico Band (City Records)[4]
  • 2013: 2013 (City Records)
  • 2011: 2011 (City Records)
  • 2009: 2009 (City Records)
  • 2006: Al' vredan (City Records)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Tropico Bands biografi på svastara.com. Besøkt 11. oktober 2015. (bs)
  2. ^ ekskluziva.ba 4. september 2015, Tropico Band i Mirza Šoljanin uskoro predstavljaju pjesmu.... Besøkt 11. september 2015. (bs)
  3. ^ Hayat Production, Tropico bend: Best of 2015 Arkivert 4. mars 2016 hos Wayback Machine.. Besøkt 11. oktober 2015. (bs)
  4. ^ discogs.com, The Best of Tropico Band. Besøkt 15. februar 2018. (en)

KilderRediger