Tool er et amerikansk progressiv metal-band dannet i 1990.

Tool
Tool live barcelona 2006.jpg
Konsert i Barcelona i 2006
Opphav1990, USA (1990)
Periode1990 -
SjangerProgressiv metal

Alternative metal

Art rock
Aktive år1990
Nettstedhttp://toolband.com
IMDbIMDb
Medlemmer
Adam Jones, Danny Carey, Justin Chancellor, Maynard James Keenan
Tidligere medlemmer
Paul D'Amour
Logo
Tools logo

Bandet består av vokalist Maynard James Keenan, gitarist Adam Jones, bassist Justin Gunnar Walte Chancellor, og trommeslager Danny Carey.

Musikken kan karakteriseres som alternativ metal/prog metal/heavy metal. De har et eget spesielt lydbilde, og har alltid vært et vanskelig band å sette en bestemt sjanger på.

Tool er et av den moderne musikk-scenes mest mystiske[trenger referanse] band, og gir sjelden eller aldri intervjuer om seg selv. De spilte i Norge i både i 2006 og i 2007.

MedlemmerRediger

DiskografiRediger

  • Opiate (EP) (1992)
  • Undertow (1993)
  • Ænima (1996)
  • Salival (VHS og DVD) (2000) – Bokssett
  • Lateralus (2001)
  • Schism (DVD) (2005)
  • Parabola (DVD) (2005)
  • 10,000 Days (2006)
  • Vicarious (DVD) (2007)
  • Fear Inoculum (2019)

MusikkvideoRediger

  • Hush (Opiate EP) (1993) – Utgitt kun på DVD versjonen av Salival i 2000. Regi av Ken Andrews.
  • Sober (Undertow) (1993) – Utgitt på VHS og DVD versjonen av Salival i 2000. Regi av Adam Jones og Fred Stuhr.
  • Prison Sex (Undertow) (1993) – Utgitt på VHS og DVD versjonen av Salival i 2000. Regi av Adam Jones.
  • Stinkfist (Ænima) (1996) – Utgitt på VHS og DVD versjonen av Salival i 2000. Regi av Adam Jones.
  • Ænema (Ænima) (1997) – Utgitt på VHS og DVD versjonen av Salival i 2000. Regi av Adam Jones.
  • Schism (Lateralus) (2001) – Utgitt på DVD i 2005. Regi av Adam Jones.
  • Parabola (Lateralus) (2002) – Utgitt på DVD i 2005. Regi av Adam Jones.
  • Vicarious (10 000 Days) (2007) – Utgitt på DVD i 2007. Regi av Adam Jones og Alex Grey.

Andre utgivelserRediger

  • Escape From L.A. (Soundtrack) (1996) – Låten «Sweat» fra Opiate EP-en er spor to på denne utgivelsen

Eksterne lenkerRediger