Tonje Hessen Schei

norsk dokumentarfilmregissør og produsent

Tonje Hessen Schei (født 1971) er en norsk regissør og produsent. Hun har regissert dokumentarfilmen DRONE og har regissert og produsert filmene Independent Intervention og Play Again.

Tonje Hessen Schei
Født1971Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør[1], filmprodusent[1]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Hessen Schei studerte sosialantropologi på NTNU før hun tok bachelor i filmproduksjon ved University of Texas, i Austin i USA. Senere tok hun hovedfag i filmproduksjon på NTNU (nå: Master i film- og videoproduksjon) ved Institutt for kunst og medievitenskap.[2]

FilmografiRediger

Regi:

  • iHuman (2019)
  • Drone (2014)
  • Play Again (2010)
  • Independent Intervention (2006)

Manus:

  • Drone (2014)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Nordic Women in Film, www.nordicwomeninfilm.com
  2. ^ Fossen, Christian. «Alumni - Tonje Hessen Schei». www.ntnu.no. Arkivert fra originalen 17. desember 2018. Besøkt 17. desember 2018. 

Eksterne lenkerRediger