Tian Zhuangzhuang

kinesisk filmskaper

Tian Zhuangzhuang (kinesisk: 田壯壯, pinyin: Tián Zhuàngzhuàng; født i 1952 i Beijing i Folkerepublikken Kina) er en kinesisk filmregissør. I 1982 ble han uteksaminert fra Beijings filmakademi, der han studerte med bl.a. Zhang Yimou og Chen Kaige och andre i den såkalte femte generasjonens filmmakere.

Tian Zhuangzhuang
Født23. apr. 1952[1]Rediger på Wikidata (71 år)
Beijing
BeskjeftigelseFilmregissør, manusforfatter, skuespiller, filmprodusent Rediger på Wikidata
Utdannet vedBeijing filmakademi
FarTian Fang
MorYu Lan
NasjonalitetKina
UtmerkelserPrins Claus-prisen
China Film Director's Guild Award for Best Director (for: Delamu)
Aktive år1980
IMDbIMDb

Filmografi rediger

  • 1982: Hong xiang
  • 1984: Lie chang zha sha
  • 1986: Dao ma zei (Hestetyven)
  • 1987: Gushu Yiren
  • 1988: Yaogun Qingnian
  • 1988: Te bie shou shu shi
  • 1991: Da taijian Li Lianying
  • 1993: Lan feng zheng (Den blå draken)
  • 2002: Xiao cheng zhi chun (Da våren kom til byen)
  • 2004: Cha ma gu dao xi lie Tea-Horse Road Series: Delamu (dokumentarfilm)
  • 2006: Wu Qingyuan

Referanser rediger

  1. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w67j5snf, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker rediger