The Winans

The Winans
Utmerkelser Soul Train Music Award for Best Gospel Album – Group or Band (1987)Rediger på Wikidata
Opphav (1980)
Aktive år1980
PlateselskapLight Records
Medlemmer
Marvin Winans

The Winans er en amerikansk gospelkvartett fra Detroit, Michigan, som har vært aktiv siden 1980. Gruppen besto av brødrene Marvin, Carvin, Michael og Ronald Winans. Sistnevnte døde i 2005. Brødrene har også seks andre søsken, og er sammen med foreldrene kjent som "The Winans Family".

Musikalsk karriereRediger

Brødrene vokste opp i Detroit der de ble oppdaget av Andrae Crouch, som skaffet dem kontrakt hos Light Records. Deres første plate, Introducing The Winans ble produsert i 1981. Stilen deres ble lagt merke til utenfor gospel-miljøet, og de fikk sendetid på R&B-radio. Deres siste innspilling var i 1995, men de har senere vært med i forskjellige prosjekter med hele Winans-familien.

DiskografiRediger

  • Introducing The Winans, 1981, Light Records
  • Long Time Comin' , 1984, Light Records
  • Tomorrow, 1984, Light Records
  • Let My People Go, 1985, Qwest/Warner Bros.
  • Decisions, 1987, Qwest/Warner Bros.
  • The Winans Live At Carnegie Hall, 1988, Qwest/Warner Bros.
  • Return, 1990, Qwest/Warner Bros.
  • All Out, 1993, Qwest/Warner Bros.
  • Heart & Soul, 1995, Qwest/Warner Bros.
  • Christmas: Our Gifts To You, 2000, Diamante Music Group

Notable singlerRediger

  • "Let My People Go" (Qwest/Warner Bros., 1985)
  • "The Real Meaning of Christmas" (1986)
  • "Ain't No Need To Worry (feat. Anita Baker)" (1987)
  • "Love Has No Color (feat. Michael McDonald)" b/w "What Can I Say" (1987)
  • "It's Time" (1990)
  • "A Friend" (1990)
  • "When You Cry" (1990)
  • "Don't Leave Me" (1991)
  • "Payday (feat. R. Kelly)" (1993)
  • "That Extra Mile" (1994)
  • "Heart & Soul" (1995)
  • "Count It All Joy" (1996)
  • "Standing On Promises" (1996, promo)

UtmerkelserRediger

  • Grammy Award for Best Contemporary Soul Gospel Album: All Out (1993)
  • Grammy Award for Best Gospel Performance By A Duo Or Group, Choir Or Chorus: The Winans Live At Carnegie Hall (1988)
  • Grammy Award for Best Soul Gospel Performance By A Duo, Group, Choir Or Chorus: "Ain't No Need To Worry" (The Winans featuring Anita Baker) (1987)
  • Grammy Award for Best Soul Gospel Performance By A Duo, Group, Choir Or Chorus: "Let My People Go" (1986)
  • Grammy Award for Best Soul Gospel Performance, Male: "Bring Back The Days Of Yea And Nay" (Marvin Winans) (1985)
  • Grammy Award for Best Soul Gospel Performance By A Duo, Group, Choir Or Chorus: "Tomorrow" (1985)

Eksterne lenkerRediger