The Real Bruce Lee

hongkongsk film fra 1973

The Real Bruce Lee er en hongkongkinesisk dokumentar og spillefilm fra 1977. Filmen består av en dokumentar om kamsportlegenden Bruce Lee samt en spillefilm med Dragon Lee.

The Real Bruce Lee
Generell informasjon
FilmtypeDokumentar / Spillefilm
SjangerBiografi / Action / Kampsport / Eventyr
Utgivelsesår1977
Prod.landHongkong
Lengde1 t. 58 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiLarry Dolgin
Jim Markovic
ProdusentDick Randall
ManusforfatterLarry Dolgin
Dick Randall
Foran kamera
MedvirkendeBruce Lee
Bruce Li
Dragon Lee
Prod.selskapMadison World Films
Spectacular Trading Company
Eksterne lenker

Handling rediger

Filmen består av en dokumentardel på 32 minutter og en spillefilm på 86 minutter. Dokumentardelen inneholder en kort introduksjon av Bruce Lee der det presenteres flere klipp av gamle Hongkong-filmer som Lee og deltok i da han var barn. Blant dem Bad Boy, Orphan Sam, Kid Cheung, og The Carnival. Dokumentaren inneholder også en kort introduksjon om tiden da han flyttet til Seattle og slo seg opp som kampsport-trener og etterhvert som skuespiller i diverse TV-serier. Etter det følger en kort introduksjon av en mulig arvtaker kalt Bruce Li.

Etter dokumentaren følger en spillefilm på 86 minutter der seerne presenteres for en annen mulig arvtaker, Dragon Lee. Det er usikkert hvilken tittel denne filmen har siden den ikke har noen ordinær introduksjon.

Om filmen rediger

Ifølge IMDb er filmens spilletid på 93 minutter, mens den britiske VHS-versjonen fra 1979 er på 118 minutter.[1] Begge versjonene inneholder både dokumentardelen og filmen.

Referanser rediger

  1. ^ «The Real Bruce Lee (1979) on Intervision». Pre-Certification Video. Besøkt 26. april 2019. 

Eksterne lenker rediger