The Congos

The Congos er en reggaegruppe fra Jamaica som har vært aktive siden midten av 1970-tallet og er fortsatt aktive i dag. Gruppa ble først dannet som en duo av Roydel Johnson og Cedric Myton og kalte seg da «Ashanti». Gruppas medlemmer i dag er Roydel Johnson, Cedric Myton, Watty Burnett og Kenroy Ffyffe. Deres mest kjente album er «Heart of the Congos», produsert av Lee «Scrath» Perry.

The Congos
The Congos in Chartres 1.JPG
The Congos' konsert i Chartres (Frankrike) den 21. oktober 2006
OpphavJamaica, Jamaica
Sjanger Roots reggae
Aktive år1975
Medlemmer
Roydel Johnson
Tidligere band
Lindburgh Lewis
Devon Russell

AlbumdiskografiRediger

  • Heart of the Congos (1977) Black Ark
  • Congo Ashanti (1979) Congo Ashanty/CBS
  • Image of Africa (1979) Congo Ashanty/Epic/CBS
  • Face The Music (1981) Go Feet
  • Best Of Congos vol. 1 (1983) Tafari
  • Natty Dread Rise Again (1997) RAS
  • Revival (1998) VP
  • Live at Maritime Hall: San Francisco (2000) 2B1
  • Lion Treasure (2001) JDC/M10
  • Give Them the Rights (2005) Young Tree
  • Fisherman Style (2006) Blood and Fire
  • Cock Mouth Kill Cock (2006) Explorer Music også utgitt som Feast (2006) Kingston Sounds
  • Swinging Bridge (2006) Mediacom/Nocturne

RastafarianismeRediger

Bandet er en av flere reggae-grupper som er knyttet til religionen rastafarianisme, og en av deres tekster er utgitt på norsk i antologien Svart Messias (2011) som inneholder tekster fra ulike afroamerikanske religiøse retninger.

Eksterne lenkerRediger