Åpne hovedmenyen
Tenacious D
Tenacious D in concert.jpg
Tenacious D på scenen i 2006
Utmerkelser Grammypris for beste Metal-band
OpphavUSA Los Angeles, California, USA
Periode1994
SjangerHardrock, heavy metal, mock rock
Aktive år1994
PlateselskapSony BMG, Epic
Nettstedtenaciousd.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Medlemmer
Jack Black, Kyle Gass
Logo
Tenacious Ds logo

Tenacious D er et amerikansk rockeband bestående av musikerne Jack Black og Kyle Gass. De blander vulgær komedie med rock, en stil som er blitt kalt mock rock. Det ble etablert i 1994 og ble kjent i 1999 da det deltok i en TV-serie på HBO med samme tittel som bandet.

Tenacious D laget i 2006 filmen Tenacious D in The Pick of Destiny. Der legger det ut på en reise til et rockemuseum for å finne skjebnens plekter som ble laget for lenge siden av Satan sin tann. Plekteret skal visstnok gjøre den som bruker det til verdens beste gitarist.


DiskografiRediger

Album
  • 2001: Tenacious D
  • 2006: The Pick of Destiny
  • 2012: Rize of the Fenix
Singler
  • 2002: Tribute
  • 2002: Wonderboy
  • 2006: POD

Eksterne lenkerRediger