Teinosuke Kinugasa

Teinosuke Kinugasa (衣笠 貞之助 Kinugasa Teinosuke) (født 1. januar 1896 i Mie, død 26. februar 1982 i Kyoto) var en japansk skuespiller og filmregissør. Han er mest kjent for å ha regissert filmen Helvetes porter som vant Gullpalmen i 1954. Den fikk også en Oscar for beste utenlandske film samme år.[5]

Teinosuke Kinugasa
Teinosuke Kinugasa.jpg
Født1. jan. 1896[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
MieRediger på Wikidata
Død26. feb. 1982[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (86 år)
KyotoRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter, skuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet JapanRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Som skuespiller spesialiserte han seg på å spille kvinnelige roller.

FilmografiRediger

  • 1925: Tsukigata Hanpeita
  • 1926: A Page of Madness (Kurutta Ichipeiji)
  • 1928: Korsveien (Jujiro)
  • 1946: Aru yo no Tonosama
  • 1952: Dedication of the Great Buddha
  • 1953: Helvetes porter (Jigokumon)
  • 1955: The Romance of Yushima (婦系図 湯島の白梅, Onna Keizu Yushima no Hakubai)
  • 1956: Tsukigata Hanpeita: Hana no maki; Arashi no maki
  • 1957: A Fantastic Tale of Naruto
  • 1957: A Girl Isn't Allowed to Love (Bara ikutabika)
  • 1957: Floating Vessel
  • 1958: Den hvite hegren (Shirasagi)
  • 1963: Yoso

ReferanserRediger

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, oppført som Kinugasa Teinosuke, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Kinugasa-Teinosuke, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 4. mai 2014[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ «Store norske leksikon» (norsk). Besøkt 31. januar 2016. 

Eksterne lenkerRediger