Sven Alfons

svensk skribent

Sven Alfons (født 1918, død 1996) var en svensk poet, kunstner, kunsthistoriker og kunstkritiker. Han var gift med Harriet Alfons.

Sven Alfons
Født5. sep. 1918Rediger på Wikidata
LundRediger på Wikidata
Død16. sep. 1996Rediger på Wikidata (78 år)
Danderyds församlingRediger på Wikidata
Gravlagt Djursholms begravningsplats[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, lyriker, kunstner, kunsthistorikerRediger på Wikidata
Ektefelle Harriet AlfonsRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

BibliografiRediger

  • Ensamhets himmelshuva, 1942
  • Sommaren och döden, 1943
  • Svensk konstkrönika under 100 år, 1944
  • Backspegel mot gryningen, 1949
  • Ängelens bild, 1961
  • Gustav Vasa och Virginius, 1962
  • Dikter, 1966
  • Om vistelsen i trädens kronor, 1990
  • Winckelmanns död, 2002

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ FinnGraven.se, www.finngraven.se, oppført som Sven Gunnar Alfons, besøkt 2. mai 2019[Hentet fra Wikidata]
 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)