Storøya grendesenter

(Omdirigert fra «Storøya skole»)

Storøya grendesenter er en lærings- og fritidsarena for barn, unge, voksne og eldre på StorøyaFornebu med adresse Forneburingen 300, omfattende Storøya barneskole, familiesenter med helsestasjon, grendebibliotek, flerbrukshall og idrettsanlegg.

Storøya grendesenter
Storøya grendehus og skole
LandNorge
KommuneBærum
AdresseForneburingen 300, 1364 FORNEBU
Beliggenhet
Kart
Storøya grendesenter
59°53′40″N 10°36′41″Ø

I likhet med Hundsund grendesenter som ligger en kilometer lengre sør, er Storøya et miljøprofilert lokalmiljøsenter. Hensikten er å benytte miljøvennlige løsinger og teknologier, og samtidig gjøre dem til en del av læringsarenaen for elevene i senteret. Barneskolen vil ha plass til 588 elever, mens barnehagen er ment å huse omkring 120 barn. Grendesenteret vil også huse et familiesenter og helsestasjon med svangerskapsomsorg, samt tjenester som barnevern og pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT).

Barnehagen bygges som passivhus, mens den resterende bygningsmassen bygges i forhold til prinsippene om lavenergiforbruk.

Lysaker skole flyttet midlertidig inn i Storøya grendesenter i 2010, etter at en brann ødela Lysaker skoles opprinnelige lokaler. Da Oksenøya skole ble etablert i 2019 holdt den de første tre årene til i paviljong i skolegården på Storøya skole, fram til Øksenøya flyttet inn i eget, nytt skolebygg i 2022.[1]

Referanser rediger

Eksterne lenker rediger