Stig Gustu Larsen

Stig Gustu Larsen (født 22. januar 1986) er en norsk vokalist, låtskriver, og programleder fra Atna. Stig Gustu Larsen er tidligere kjent som vokalist i bandet GUSTU, som var aktive i perioden 2005–2013. I 2006 var bandet oppvarmingsband på norgesturneen til Surferosa og gjorde seg bemerket med låten Jupiter & Mars som blant annet ble spilt på NRK P3. GUSTU var finalist i den første norske utgaven av Emergenza-festival, verdens største musikkonkurranse for usignerte band med hele 34 000 deltakere fra 150 land. Stig Gustu Larsen er kanskje mest kjent for sin deltagelse i TV2 programmet The Voice

Stig Gustu Larsen
Født1986Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger pop, singer/songwriter, rock
InstrumentVokal, gitar, piano, Ukulele, Trommer
Aktive år2005–d.d.
PlateselskapCaliCanWait
Nettstedhttp://www.gustu.no
Tidligere band
GUSTU (2005-2013)
Stig Gustu Larsen - The Voice 2019 (TV2 - Foto: Robert Dreier Holand)

Oppvekst og tidlig karriereRediger

Stig Gustu Larsen vokste opp på Atna i Stor-Elvdal kommune. Han startet bandet GUSTU etter at låten Jupiter & Mars ble spilt av NRK P3 og åpnet døren for en turné med blant annet Surferosa.

I 2008 ga bandet ut låten Love/Hate Collide272 Records i Los Angeles, og låten ble spilt på radio både i USA, Japan, Nederland, Filipinene og Norge. Dette førte litt en platekontrakt med October Party Records i Beijing og bandet dro på en større turné i Kina sommeren 2010.

I 2012 signerte bandet platekontakt med Kodiak Records (Boston, USA) og var klare for ny plate og en større turné i USA, men endte med å legge bandet på is (senere ble bandet avviklet). Bandet holdt en utsolgt avskjedskonsert på Hard Rock Café i Oslo i 2013.

SolokarriereRediger

I september 2014 ga Stig Gustu Larsen ut sin første singel som soloartist. Låten Finding Home ble blant annet spilt på NRK P1, og senere også i TV-programmet Sommertoget på NRK 1. Etter singelen ga Larsen ut en EP med samme navn; på 7. plass på den norske iTunes listen.

Oppfølgeren "Lifelines + Echoes" gikk inn på 1. plass på iTunes og låten Next Year ble listet på NRK P1.

I 2018 skapte Stig Gustu Larsen radioprogrammet Mohn & Gustu på kanalen Radio Riks Oslo, sammen med Erik Mohn. De to laget også podcasten Mohn & Gustu. Radio-programmet ble sendt i 10 episoder med gjester som Chris Medina, Mariann Rosa, Claudia Scott og Egil Hegerberg. Målet for programmet og podcasten var å bli kjent med artisten bak musikken. Alle gjestene ble stilt samme sett med spørsmål og man fikk muligheten til å se nye sider av artistene. Podcasten ble norges 3. mest hørte podcast i kategorien musikk i perioden.

The VoiceRediger

Vinteren 2019 deltok Stig Gustu Larsen i den norske versjonen av The VoiceTV 2.[1] Han fremførte følgende låter i programmet:

  1. Bed of Roses (Bon Jovi)
  2. Sign of The Times (Harry Styles)
  3. Falling Slowly (Glen Hansard og Markéta Irglová)

Han var dessuten den første deltageren i det nye konseptet Backstage.

Etter The VoiceRediger

Den 3. juni 2019 ga Larsen ut låten WE. I likhet med tidligere utgivelser har Stig Gustu Larsen selv spilt alle instrumenter, lagt på alt av vokal, samt produsert låten. Låten er mikset av Blake Eiseman (Beyoncé/Justin Bieber) og mastret i legendariske Abbey Road Studios av Christian Wright (Ed Sheeran).

I juli 2020 ga han ut debutalbumet Love - Breathe - Repeat. Platen gikk rett inn på 1. plass på albumlisten på iTunes.

DiskografiRediger

Som soloartistRediger

  • 2020: Love - Breathe - Repeat (album)
  • 2014: Finding Home (EP)
  • 2016: Lifelines + Echoes (EP)
  • 2017: Oslo + Live (EP)
  • 2018: One For My Baby (One More For The Road) (EP)
  • 2014: Finding Home (singel)
  • 2015: The Stars Align Tonight (singel)
  • 2017: Christmas Morning (singel)
  • 2018: Bodies Stand Up (singel)
  • 2019: Bed of Roses (The Voice Norway 2019) (singel)
  • 2019: Sign of The Times (The Voice Norway 2019) (singel)
  • 2019: Falling Slowly (The Voice Norway 2019) (singel)
  • 2019: WE (singel)

Med GUSTURediger

  • 2010: Love/Hate Collide (aka GUSTU) (China) (album)
  • 2018: Love + Hate Collide - The GUSTU Chronicles (Best of) (album)
  • 2009: Love/Hate Collide (EP)
  • 2013: White Noise (EP)
  • 2005: Jupiter & Mars (singel)
  • 2009: Love/Hate Collide (USA/Norge) (singel)
  • 2010: Love/Hate Collide (Kina) (singel)
  • 2012: Losing Control (singel)
  • 2013: Better (singel)
  • 2013: Next December (singel)

Deltar påRediger

  • 2008: Riot on Sunset (USA) 272 Records (med GUSTU)
  • 2009: Det beste fra Hedmark (Norge) (med GUSTU)
  • 2010: Norwegian Wood (Kina) (med GUSTU)
  • 2011: Sounds from the underground Vol 1 (Norge) (med GUSTU)
  • 2018: Det bor en Elvis i oss alle (Norge) Til inntekt for Stiftelsen Sykehusbarn

TV-opptredener og filmRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger