Åpne hovedmenyen

Sophie Zelmani

svensk sangerinne og låtskriver
Sophie Zelmani
Sophie Zelmani2.jpg
Født12. februar 1972[1][2] (47 år)
Stockholm[3]
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver, sanger, gitarist
Nasjonalitet Sverige
Musikalsk karriere
Sjangerpop
Instrumentakustisk gitar, vokal
Aktive år1995
PlateselskapEpic
Nettstedhttp://www.sophie-zelmani.com/

Sophie Zelmani, født 12. februar 1972 i Stockholm som Sophie Edkvist, er en svensk sangerinne og låtskriver som slo igjennom i 1995 med singelen Always You. Hennes musikk kan beskrives som lavmælt, melankolsk pop/rock/visesang med noe innslag av country og blues. Hun har lenge samarbeidet med gitaristen og produsenten Lars Halapi.

Sophie Zelmani er en jordnær og blyg artist, og har derfor valgt å holde en lav profil, og stiller sjelden opp i intervjuer eller TV-show. Hun lar heller musikken tale, og har gjennom den opparbeidet seg en trofast fanskare som stadig vokser. I Sverige har alle hennes album solgt til gull.

DiskografiRediger

  • 1995 – Sophie Zelmani
  • 1996 – Precious Burden
  • 1999 – Time to Kill
  • 2002 – Sing and Dance
  • 2003 – Love Affair
  • 2005 – A Decade of Dreams
  • 2007 – Memory Loves You
  • 2008 – The Ocean and Me
  • 2010 – I'm The Rain
  • 2011 – Soul
  • 2014 – Going Home
  • 2014 – Everywhere

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Sophie Zelmani, 343198
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, 13. des. 2014

Eksterne lenkerRediger