Åpne hovedmenyen
Sophie Hannah
Sophie Hannah 20181129.jpg
Født28. juni 1971[1] (48 år)
Manchester[2]
Utdannet ved University of Manchester
Beskjeftigelse Forfatter, akademiker
Nasjonalitet Storbritannia
SpråkEngelsk
Utmerkelser Eric Gregory Award
SjangerThrillere, lyrikk, barnebøker
DebutEarly Bird Blues (1993)

Sophie Hannah (født 1971 i Manchester) er en engelsk forfatter. Hennes forfatterskap spenner fra lyrikk og noveller til barnebøker og thrillere. Bøkene hennes er utgitt i 20 land, og to av dem er filmatisert (per 2012).[3] Fem av bøkene er utgitt på norsk, med titlene For du stjal min lille venn, Skyggenes time, Den som reddes kan, Verre enn døden og Røyk uten ild.

Fra 1997 til 1999 arbeidet hun med kreative fag på Trinity College ved University of Cambridge, og mellom 1999 og 2001 var hun juniorforsker ved Wolfson College ved University of Oxford. Hun er datter av akademikeren Norman Geras og forfatteren Adèle Geras. Hun bor med sin ektemann og to barn i Cambridge.

BibliografiRediger

PoesiRediger

  • Early Bird Blues (1993)
  • Second Helping of Your Heart (1994)
  • The Hero and the Girl Next Door (1995)
  • Hotels Like Houses (1996)
  • Leaving and Leaving You (1999)
  • Love Me Slender: Poems About Love (2000)
  • First of the Last Chances, (2003)
  • Selected Poems (2006)
  • Pessimism for Beginners (2007)

BarnebøkerRediger

  • The Box Room, Poems for Children
  • Carrot the Goldfish (1992)

KrimRediger

Waterhouse & ZailerRediger

  • Little Face (2006); norsk utgave (2009): For du stjal min lille venn . Cappelen Damm, Oslo. ISBN 978-8202313906.
  • Hurting Distance (2007) - også utgitt under tittelen The Truth-Teller's Lie (2012)
  • The Point of Rescue (2008) - også utgitt under tittelen The Wrong Mother (2009); norsk utgave (2012): Den som reddes kan. Cappelen Damm, Oslo. ISBN 978-8202378240.
  • The Other Half Lives (2009) - også utgitt under tittelen The Dead Lie Down (2009); norsk utgave (2013): Verre enn døden. Cappelen Damm, Oslo. ISBN 978-8202408916.
  • A Room Swept White (2010) - også utgitt under tittelen The Cradle in the Grave (2011); norsk utgave (2014): Røyk uten ild. Cappelen Damm, Oslo. ISBN 978-8202431167.
  • Lasting Damage (2011) - også utgitt under tittelen The Other Woman's House (2012); norsk utgave (2014): Blikket fanger. Cappelen Damm, Oslo. ISBN 978-8202437466.
  • Kind of Cruel (2012)
  • The Carrier (2013)
  • The Telling Error (2014) - også utgitt under tittelen Woman with a Secret (2015)
  • The Narrow Bed (2016)

Hercule PoirotRediger

  • The Monogram Murders (2014); norsk utgave (2014): Monogram-mordene. Cappelen Damm, Oslo. ISBN 978-8202451783.
  • Closed Casket (2016)
  • The Mystery of Three Quarters (2018)

RomanerRediger

  • The Orphan Choir (2013)
  • A Game for All The Family (2015)
  • Did You See Melody? (2017) - også utgitt under tittelen Keep Her Safe (2017)

NovellerRediger

  • The Fantastic Book of Everybody's Secrets (2008)

RomanerRediger

  • Gripless (1999)
  • Cordial and Corrosive: an unfairy tale (2000)
  • The Superpower of Love (2002)

Hun har også oversatt to bøker av Tove Jansson.

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Speculative Fiction Database, 9. okt. 2017, Sophie Hannah, 193896
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, 5. mar. 2015, 12222972X
  3. ^ Krim. Programmet for krimfestivalen i Oslo, mars 2013, Cappelen Damm, side 35.

Eksterne lenkerRediger