Åpne hovedmenyen

Sissel Chipman

norsk forfatter av barne- og ungdomsbøker
Sissel Chipman
Født28. desember 1965 (53 år)
Nøtterøy
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge

Sissel Gulliksen Chipman (født 28. desember 1965) er en norsk forfatter av barne- og ungdomsbøker.

Chipman vokste opp på Nøtterøy utenfor Tønsberg, men har siden vært bosatt fire år i provinsen Alberta i Canada, og dels i Espedalen.

Hennes bøker har blitt kategorisert som «fantasy», Sokki-bøkene som «hestebøker». Både hennes bok Janaland og Trollfrost ble nominert til Arks barnebokpris. Hun er blant annet oversatt til dansk og tysk.

BibliografiRediger

  • Drager spiser ikke joggesko (2002)
  • Janaland (2004)
  • Trollfrost (2005)
  • Når den tredje månen kommer (2006)
  • Trolldom over Tåkemyra (2007)
  • Mørkets datter (2008)
  • Fangene på Daudaborg (2009)
  • Sokki 1: Jakten på den perfekte ponnien (2011)
  • Sokki 2: Den mistenksomme ponnien (2012)
  • Sokki 3: Den spretne ponnien (2012)
  • Sokki 4: Det spøker for Sokki (2012)
  • Professor Barlows varulveksperiment (2013)
  • Juni og jotnene, barnebok, Gyldendal (2014)
  • Demonjegerne (2015)
  • Mysteriet i Fenmyrskogen (2016)
  • Da månen sluknet (2017)

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)