Saxon er et engelsk heavy metal-band, stiftet i 1976 i Barnsley, Yorkshire. De hadde sin storhetstid på 1980-tallet, men er fortsatt aktive. Noen av deres kjente låter er «Princess of The Night», «Strong Arm of The Law», «Motorcycle Man», «Crusader» og «Denim And Leather».

Saxon
Saxon Sweden Rock 2008.jpg
Saxon på Sweden Rock Festival i 2008
OpphavEngland England Yorkshire, Storbritannia (1976)
Periode1976 - i dag
SjangerHeavy metal
Aktive år1976
PlateselskapSteamhammer/SPV
Nettstedwww.saxon747.com
Medlemmer
Biff Byford
Doug Scarratt
Nigel Glockler
Paul Quinn
Nibbs Carter

MedlemmerRediger

  • Biff Byford – vokal
  • Doug Scarratt – gitar
  • Paul Quinn – gitar
  • Nibbs Carter – bassgitar
  • Nigel Glockler – Trommer

DiskografiRediger

  • Saxon (1979)
  • Wheels of Steel (1980)
  • Strong Arm of the Law (1980)
  • Denim and Leather (1981)
  • The Eagle Has Landed – Live (live, 1982)
  • Power & The Glory (1983)
  • Crusader (1984)
  • Innocence Is No Excuse (1985)
  • Rock the Nations (1986)
  • Destiny (1988)
  • Rock n' Roll Gypsies (live, 1989)
  • Greatest Hits Live! (live, 1990)
  • Solid Ball of Rock (1990)
  • Forever Free (1992)
  • Dogs of War (1995)
  • The Eagle Has Landed II (live, 1996)
  • Unleash the Beast (1997)
  • BBC Sessions/Live at Reading (live, 1998)
  • Metalhead (1999)
  • Killing Ground (2001)
  • Lionheart (2004)
  • The Eagle Has Landed Pt. III (2006)
  • The Inner Sanctum (2007)
  • Into the Labyrinth (2009)
  • Call to Arms (2011)
  • Sacrifice (2013)
  • Battering Ram (2015)
  • Thunderbolt (2018)

Eksterne lenkerRediger