Sahg er en hard rock-gruppe fra Bergen som ble grunnlagt i 2004.

Sahg
Sahg at Wacken.jpg
OpphavNorge Bergen, Norge
Periode2004 – i dag
Sjanger Hard Rock, Stoner Rock, Doom Metal
Aktive år2004
PlateselskapIndie Recordings
Tuba Records/DogJob Records
NettstedOffisiell hjemmeside
Medlemmer
Olav Iversen
Tony Vetaas
Ole Walaunet
Mads Lilletvedt
Tidligere medlemmer
Einar Selvik (til 2006)
Tor Bjarne Bjellan (2006-2009)
Tom Cato Visnes
Thomas Tofthagen
Kjetil Greve
Thomas Lønnheim
Kim Gulbrandsen

HistorikkRediger

I 2004 gikk Manngard-sangeren Olav Iversen sammen med Gorgoroth-bassist Tom Cato Visnes og gitarist Thomas Tofthagen og grunnla bandet Sahg. De fikk med seg trommeslageren Einar Selvik i 2005. De ga da ut EP-en Godless på Regain Records.[1] Et år senere ga de ut debutalbumet I, som nådde 31.-plass på den norske albumlista. Kort tid etter at de var ferdig med opptakene forlot Selvik bandet og ble erstattet av Tor Bjarne Bjellan.

Etter denne utgivelsen ble Sahg med Celtic Frost over til USA i 2007 og spilte på Wacken Open Air. Et år senere slapp gruppen sitt andre studioalbum II. Sahg ble deretter med gruppen Trouble på turné i Europa, og spilte individuelle konserter i blant annet India.[2] Trommeslageren Tor Bjarne Bjellan forlot bandet, og i 2009 ble han erstattet av Thomas Lønnheim. Bandet signerte en ny kontrakt med Indie Recordings, og begynte i utgangen av 2009 å arbeide med sitt tredje studioalbum, III. Det ble utgitt i august 2010.

Sahg spiller hard rock i samme stil som Black Sabbath og Deep Purple.[3] Bandet har også til tider hatt påvirkninger av Doom metal og alternativ rock.

MedlemmerRediger

Nåværende medlemmerRediger

  • Olav Iversen - Vokalist, gitar (2004-nåtid)
  • Tony Vetaas - Bass (2011-nåtid)
  • Mads Lilletvedt - Trommer (2015-nåtid)
  • Ole Walaunet - Guitars (2015-nåtid)

Tidligere medlemmerRediger

  • Tom Cato Visnes - Bass (2004-2011)
  • Einar Selvik - Trommer (2004-2006)
  • Thomas Tofthagen - Guitars (2004-2015)
  • Tor Bjarne Bjellan - Trommer (2006-2007)
  • Kjetil Greve - Trommer (session, 2007-?)
  • Thomas Lønnheim - Trommer (2009-2015)
  • Kim Gulbrandsen - Tastatur (? Leve, 2011-)

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 2005: Godless (EP)
  • 2006: I
  • 2008: II
  • 2010: III
  • 2013: Delusions of Grandeur
  • 2016: Memento Mori

SinglerRediger

  • «Firechild» (2013)
  • «Slip Off the Edge of the Universe» (2013)
  • «Domno Abyssus / Tyrant Empire» (2014)
  • «Sanctimony» (2016)
  • «Silence the Machines» (2016)
  • «Black Unicorn» (2016)
  • «Blood of Oceans» (2016)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger