Sørlandets kunstmuseum

kunstmuseum i Kristiansand

Sørlandets kunstmuseum ligger i sentrum av Kristiansand i lokaler som i eldre tider og fram til 1970 rommet Kristiansand katedralskole. Museet er en stiftelse, og den ble opprettet i 1995, med fylkeskommunene Aust-Agder og Vest-Agder som initiativtakere sammen med Kristiansand kommune og Christiansands billedgalleri. I mai 2024 åpner museet, under nytt navn og ny organisasjon, i en ombygd kornsilo på Odderøya.

Sørlandets kunstmuseum
Sørlandets kunstmuseum, i lokalene til den gamle latinskolen (Kristiansand katedralskole).
Etablert1995
Åpnet1995
Kart
Sørlandets kunstmuseum
58°08′49″N 7°59′37″Ø
Nettstedhttp://skmu.no/

Museet arbeider både med billedkunst og kunsthåndverk.

Museet driver en utstrakt kunstfaglig virksomhet som bl.a. omfatter utstillinger av den faste samlingen, temporære samtidskunst-utstillinger og vandreutstillinger til skoler og barnehager.

Stiftelsen skal arbeide for å skape interesse, kjennskap og kompetanseheving innen billedkunst, kunsthåndverk og andre visuelle uttrykksformer.

Museets samlinger bygger på kunst som tilhørte Christiansands billedgalleri.

Sørlandets Kunstmuseum flyttet i 2022 ut av sine tidligere lokaler i Skippergata. I mai 2024 åpner museet, under nytt navn og ny organisasjon, i en ombygd kornsilo på Odderøya. Dette nye kunstmuseet realiseres ved en transformasjon av en verneverdig og prisbelønt kornsilo. Derav kommer navnet Kunstsilo som er det nye navnet på kunstmuseet i Kristiansand.[1]

Referanser rediger

Eksterne lenker rediger