Robby Krieger

amerikansk gitarist

Robert Alan «Robby» Krieger (født 8. januar 1946) er en amerikansk gitarist og låtskriver.

Robby Krieger
Robby III.jpg
Født8. jan. 1946[1]Rediger på Wikidata (75 år)
Los AngelesRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Gitarist, komponist, låtskriver, sanger-låtskriverRediger på Wikidata
Utdannet ved University High School, University of California, Santa Barbara, Menlo SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av The Addams Family, Manzarek–Krieger, The DoorsRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerBluesrock, psykedelisk rock, rhythm and blues, blues
InstrumentGitar, munnspill, tangentinstrument, bassgitar
Aktive år1965
PlateselskapElektra
Nettstedhttp://www.robbykrieger.com
IMDbIMDb

Han var gitarist i den amerikanske rockegruppen The Doors fra gruppens dannelse i 1965 til oppløsningen i 1973, to år etter gruppens vokalist Jim Morrisons død. Krieger skrev noen av gruppens største hits, deriblant «Light My Fire», «Love Me Two Times», «Touch Me» og «Love Her Madly».

Han er oppført som nummer 91 på magasinet Rolling Stones' liste over verdens 100 største gitarister gjennom tidene.

Krieger har de senere årene turnert med gruppen Riders on the Storm sammen med The Doors-kollega Ray Manzarek og The Cult-vokalist Ian Astbury. Gruppen spilte på Rockefeller i Oslo 7. januar 2007.

Diskografi (1975 - )Rediger

for album med The Doors, se The Doors' diskografi
  • Robbie Krieger & Friends (1977)
  • Robby Krieger (1985)
  • No Habla (1989)
  • RKO Live (1995)
  • The Buttband – The Complete Recordings (1996)
  • Cinematix (2000)

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0471211, besøkt 16. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger