Åpne hovedmenyen

Rick Nelson

amerikansk skuespiller og sanger
(Omdirigert fra Ricky Nelson)
Rick Nelson
Ricky Nelson - Modern Screen, Feb. 1958.jpg
Født8. mai 1940
Teaneck
Død31. desember 1985 (45 år)
Dallas
Gravlagt Forest Lawn Memorial Park
Ektefelle Kristin Nelson (19631982)
Far Ozzie Nelson
Mor Harriet Nelson
Søsken David Nelson
Barn Tracy Nelson
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Sanger, skuespiller, musiker, låtskriver, gitarist, sanger-låtskriver
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
Sjangerrock, rockabilly, pop, country
Instrumentgitar, vokal
Aktive år1949
PlateselskapImperial Records, Charly Records, Decca Records, Epic, MCA Records, Verve Records
Nettstedhttp://www.rickynelson.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Eric Hilliard «Rick(y)» Nelson (født 8. mai 1940, død 31. desember 1985) var en amerikansk sanger og skuespiller.

Nelsen ble født i Teaneck i New Jersey. Som liten var han barnestjerne i foreldrenes radio- og fjernsynsprogrammer og vokste opp som en av 1950-årenes største tenåringsidol. Frem til han var 21 år gammel kalte han seg Ricky, men fra og med 1961-albumet Rick Is 21 valgte han formen Rick. Blant hans mest kjente innspillinger er «Hello Mary Lou», «Garden Party», «Lonesome Town», «Never Be Anyone Else But You», «Poor Little Fool» og «Travelin' Man». Han har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Sangen «Garden Party» fra 1972 er i Norge kjent i den norske omskrivingen «Kjendisparty» med Dag Spantell.

Rick Nelson omkom i en flyulykke ved De Kalb i Texas. Han ble i 1987 innvotert i Rock and Roll Hall of Fame.

Innhold

Diskografi (utvalg)Rediger

SinglerRediger

  • 1957: I'm Walkin'/A Teenager's Romance
  • 1958: Stood Up/Waitin' in School
  • 1962: Young World/Summertime
  • 1964: Gypsy Woman/String Along
  • 1972: Garden Party/So Long Mama
  • 1972: Hello Mary Lou/Louisiana Man (Rick Nelson in Concert)

AlbumRediger

  • 1957: Ricky
  • 1958: Ricky Nelson
  • 1959: Songs by Ricky
  • 1961: Rick Is 21
  • 1964: Rick Nelson Sings "For You"
  • 1970: Rick Nelson in Concert (The Troubadour, 1969)
  • 1972: Garden Party, med Stone Canyon Band
  • 1974: Windfall, med Stone Canyon Band
  • 1981: Playing to Win

Eksterne lenkerRediger