Åpne hovedmenyen

Red Skelton

amerikansk komponist og skuespiller
Red Skelton
Red Skelton 1960.jpg
Født18. juli 1913
Vincennes
Død17. september 1997 (84 år)
Rancho Mirage
Gravlagt Forest Lawn Memorial Park
Beskjeftigelse
9 oppføringer
Komiker, komponist, kunstmaler, sirkusartist, sanger, fjernsynsskuespiller, radioprogramleder, filmskuespiller, manusforfatter
Parti Det republikanske parti
Nasjonalitet USA
Utmerkelse Primetime Emmy Award, Screen Actors Guild Life Achievement Award
Nettstedhttp://www.redskelton.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Richard Bernard «Red» Skelton (født 18. juli 1913 i Vincennes i Indiana i USA, død 17. september 1997 i Rancho Mirage i California av lungebetennelse) var en amerikansk skuespiller og komiker.[1]

Hans far, som var sirkusklown, døde før Skelton ble født. Han vokste opp under svært fattige forhold og allerede som sjuåring sang han på gatene for å samle sammen noen slanter. Han hoppet ut av skolen som ti-åring og begynte å opptre i varietéer og på sirkus.[2] Hans debut på film kom i 1938. På 1940-tallet og 1950-tallet var han en populær stjerne i en rekke komedier.

Filmografi i utvalgRediger

  • 1941 - Synet i mørket
  • 1946 - Ziegfeld Follies
  • 1947 - En glad gutt
  • 1950 - Tre små ord
  • 1956 - Jorden rundt på 80 dager
  • 1964 - Disse fantastiske menn i de farlige fly

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger