Ratt er et glam metal-band fra San Diego, USA som fikk en stor hit med singelen «Round and Round» fra debutalbumet Out of the Cellar (1984) og fulgte opp med flere storselgere i løpet av 1980-tallet.[1] Bandet ga ut sitt siste album i 2010. Siden gitarist Warren DeMartini forlot bandet i 2014,[2] har det vært strid om retten til bandnavnet som varemerke.[3]

Ratt
OpphavHollywood, USA (1976)
SjangerGlam metal, hardrock, heavy metal
Aktive år1976
PlateselskapAtlantic Records
Nettstedhttp://www.therattpack.com
IMDbIMDb
Medlemmer
Warren DeMartini, Stephen Pearcy, Juan Croucier, Carlos Cavazo
Logo
Ratts logo

Albumdiskografi rediger

  • Out of the Cellar (1984)
  • Invasion of Your Privacy (1985)
  • Dancing Undercover (1986)
  • Reach for the Sky (1988)
  • Detonator (1990)
  • Collage (1997)
  • Ratt (1999)
  • Infestation (2010)

Medlemmer på siste utgivelse rediger

  • Stephen Pearcy – vokal
  • Warren DeMartini – gitar
  • Carlos Cavazo – gitar
  • Robbie Crane – bass
  • Bobby Blotzer – trommer

Referanser rediger

  1. ^ Daniel Bukszpan: The encyclopedia of heavy metal (Sterling Publishing, New York 2003), s. 205
  2. ^ Dana (24. april 2014). «SINGER STEPHEN PEARCY QUITS RATT» (engelsk). Eddie Trunk. Besøkt 12. januar 2021. 
  3. ^ Blabbermouth (2. oktober 2015). «RATT's WARREN DEMARTINI Sues BOBBY BLOTZER For Passing Off 'Tribute Band' As Real Thing». BLABBERMOUTH.NET. Besøkt 12. januar 2021. 

Eksterne lenker rediger