Ragnhild Lund Ansnes

norsk forfatter, journalist og programleder

Ragnhild Lund Ansnes (født 1975 i Alta) er en norsk forfatter, journalist, konferansier og foredragsholder.

Ragnhild Lund Ansnes
Fødtseptember 1975[1]Rediger på Wikidata
Alta
BeskjeftigelseSkribent Rediger på Wikidata
EktefelleJostein Ansnes (2005–)
NasjonalitetNorge

Hun har siden 2007 studert de mellommenneskelige perspektivene i toppfotballen med Liverpool FC som utgangspunkt. Hun har skrevet to offisielle klubbøker for Liverpool FC (Liverpoolhjerter i 2010 og Liverpoolhelter i 2012), og er den første kvinnen som har skrevet offisielle klubbøker for klubben.[2]

I 2016 kom hennes tredje bok om de mellommenneskelige relasjonene i fotball, Liverpoolkapteiner. Ledelse og lidenskap der hun har møtt og intervjuet 16 av de største gjenlevende kapteinene fra Ron Yeats (1961 - 1970) til og med Steven Gerrard (2003 - 2013).[3] Hun har vært redaktør på den norske utgivelsen av Liverpool FC-manageren Bill Shanklys eneste selvbiografi Shankly - Rett fra hjertet i 2013.

Lund Ansnes var programleder i Norgesglasset, NRK P1, i flere år.

Bibliografi rediger

  • (2010) Liverpoolhjerter
  • (2012) Liverpoolhelter
  • (2013) Shankly – Rett fra hjertet
  • (2016) Liverpoolkapteiner. Ledelse og lidenskap
  • (2020) Verdens beste Liverpool - you'll never walk alone

Referanser rediger

  1. ^ Companies House, person-ID på Companies House ZbKZfh65zlNgGnW1NOGDDAY4A-s, besøkt 12. desember 2021[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Udnes, Linn (8. november 2013). «– Det startet med en traumatisk bryllupsreise». NRK Vestfold. Besøkt 15. mars 2016. «Nå er hun ihuga fotballsupporter og første kvinne i verden som skriver offisielle bøker for Liverpool.» 
  3. ^ Kristensen, Vidar (4. februar 2016). «– I tre år har vi drømt om dette». Altaposten.no. Besøkt 15. mars 2016. «Forfatteren og journalisten har skrevet to bøker om fotballklubben – og 2. mars kommer bok nummer tre ut i butikkene.» 

Eksterne lenker rediger