Ragnhild Nilsen

(Omdirigert fra Ragnhild Grødal)
Ragnhild Nilsen
Født6. mars 1958Rediger på Wikidata (62 år)
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Ragnhild Nilsen (tidligere Grødal) (født 6. mars 1958) er en norsk forfatter, musiker, coach og foredragsholder.

Ragnhild Nilsen er fra Kristiansand. Hun er forfatter av en rekke bøker om livsglede, kommunikasjon og bærekraft. Hun er en pioner innenfor det grønne skifte, har doktorgrad i filosofi og innovasjon, en MA grad i musikk og en MA grad i bevegelsesterapi. Ragnhild er en anerkjent sosial entreprenør for etisk handel. Som musiker står hun bak mange sanger og kunstfilmer omkring klima og miljø og bruker kunstnernavnet Arctic Queen.

ForfatterRediger

Ragnhild Nilsen har gitt ut flere bøker. De fleste av bøkene er skrevet innen genren ledelse og selvutvikling, og de kan leses som selvstudium eller som understøttelse av kursene hennes. Bøkene er solgt i over en kvart million eksemplarer og er oversatt til elleve språk.[trenger referanse]

SEKEM SkandinaviaRediger

Ragnhild Nilsen er pioner for det grønne skiftet og har ledet innovasjonsprosjekter i Egypt og Norge. Hun etablerte nettverket GlobalFairTrade i 2006  og venneforeningen Sekem Scandinavia i 2008 i forbindelse med samarbeidet med egypteren Ibrahim Abouleish som har grunnlagt SEKEM. For å igangsette verdens første produksjon av fairtrade biodynamiske håndklær fra Egypt, kjøpte hun 30 tonn biodynamisk bomull dyrket i SEKEM, som hun satte i produksjon i SEKEMs bedrifter. Håndklærne ble Demeter- og FairTrade-sertifisert for salg på det norske markedet. I 2012 var hun medgründer for opprettelsen av Heliopolis Universitet for bærekraft i Kairo og er styremedlem der. Hun sitter også i styret for Sekem Holding.

BibliografiRediger

  • 1989 Mot i brystet
  • 1993 Forandring fryder?
  • 1993 Birkebeinerprinsen Håkon Håkonson
  • 1996 Rovdyr! [1]
  • 1997 Påfyll til livets krukke
  • 1998 Datter av øyeblikket
  • 1999 Hemmeligheter om ledelse
  • 1999 Tråder i livsveven
  • 2001 Nøkler til arbeidsgleder og livsglede
  • 2005 Hverdagens magi
  • 2005 Perledykk: Talekunstens 12 hemmeligheter
  • 2008 Perledykkeren (Cappelen Damm)
  • 2009 Du er forandringen! (Cappelen Damm)
  • 2012 Sekem - en veiviser for det nye Egypt (Antropos), medforfatter, biografi Ibrahim Abouleish, oversatt fra tysk
  • 2020 Livets tre (Orfeus) i samarbeid med illustratøren Marianne Andresen

PriserRediger

Ragnhild Nilsen mottok Culturaprisen 2010.[2] Prisen deles ut av Cultura Sparebank til en person, gruppe eller bedrift som har utmerket seg på det økologiske og/eller sosiale området. Ragnhild mottok prisen for sitt arbeid inne GlobalFairTrade, rettferdig bomull og opprettelsen av venneforeningen Sekem Scandinavia.

I 2015 mottok hun prisen Beacon of Dignity for arbeidet som klima-aktivist og artist. Beacon of Dignity-prisen ble delt ut av det private samarbeidsnettverket World Dignity University, som per 2020 ikke ser ut til å være i virksomhet.[3]

Sammen med Nortura mottok hun Grasrotprisen i 2017 for arbeidet med det grønne skiftet i det norske landbrukskollektivet Nortura SA. Grasrotprisen ble utdelt av Biologisk Dynamisk Forening, som ble stiftet i 1950 og er en interesseforening for biologisk-dynamisk jordbruk, ernæringsspørsmål og naturforvaltning.[4]

Eksterne lenkerRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Ragnhild Grødal AS: Rovdyr!». www.cappelendamm.no (norsk). Besøkt 28. juli 2020. 
  2. ^ Hansrud, Ove (20. oktober 2010). «Får pris for bomullsaktivisme». tekstilforum.no (norsk). Besøkt 28. juli 2020. 
  3. ^ «About the WDU». www.worlddignityuniversity.org. Besøkt 28. juli 2020. 
  4. ^ «Takk for i år - ØKOUKA 2017». Biologisk-dynamisk Forening. 5. oktober 2017. Besøkt 28. juli 2020. «I år er vi glade for å ha blitt kjent med flere deler av landet. Kjempeflott å få åpne ØKOUKA i Sør-Trøndelag sammen med leder av Nortura SA sitt grønne skifte, Ragnhild Nilsen, og dele ut Grasrotprisen for aller første gang til både henne og fantastiske Heidi Bjerkan for engasjement og samarbeid mellom kokk, restaurant og bonde.»